S.Arabistan,Mısır,Almanya'dan sonra Fransa'dan da Türkiye kararı!

Asayiş haber 13 Ekim 2019 08:45
Videoyu Aç S.Arabistan,Mısır,Almanya'dan sonra Fransa'dan da Türkiye kararı!
A
a

Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatının askıya alındığı belirtildi.


Türkiye’den Arap Birliği’nin skandal bildirisine sert tepki
ALMANYA ASKIYA ALMADI, YENİ ANLAŞMA İMZALANMAYACAK

Gün içinde Alman Bild gazetesi, Almanya'nın Türkiye'ye silah satışını askıya aldığını öne sürmüştü. Ancak, edinilen bilgiye göre, Almanya Türkiye'ye silah ambargosu koymadı. Silah ve yedek parça satışı devam edecek ama bu süreçte yeni anlaşma imzalanmayacak.
Barış Pınarı Harekatı'nın yankıları uluslararası gündemdeki yerini korurken, Fransa'dan Türkiye'ye silah satışına ilişkin bir açıklama geldi. Fransa Savunma Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığı, yaptıkları ortak açıklamada Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye tüm silah ihracatını askıya aldıklarını duyurdu.

LİBYA'NIN KARARI TÜRKİYE'DEN YANA

O ülke Arap Birliği'nin Türkiye karşıtı taleplerini reddetti!
Libya'da uluslararası toplum tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH), Arap Birliği'nin Türkiye aleyhindeki taleplerini reddettiğini bildirdi. UMH'ya bağlı Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan yazılı açıklamada, "Libya, Türkiye Cumhuriyeti'yle iş birliğini durdurmayı ve diplomatik temsil seviyesini düşürmeyi reddediyor." denildi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ'NDEN ARAP BİRLİĞİNE SERT TEPKİ

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden İngilizce olarak yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugün yayımladığı bildiride ülkemizin Suriye'nin kuzeydoğusunda gerçekleştirdiği terörle mücadele operasyonunu ‘işgal' olarak tanımlayan Arap Birliği'ni en sert biçimde kınıyorum.

Türkiye'nin Filistin halkının haklarını savunmasından, Kudüs'ün işgalcilere peşkeş çekilmesine itiraz etmesinden, darbelere, cinayetlere ya da Yemen'de masum insanların bombalanması gibi olaylara karşı durmasından rahatsız olanların Arap dünyasını temsil etmediğini çok iyi biliyoruz.

Nüfusunun büyük çoğunluğu Araplardan oluşan bir bölgenin PKK terör örgütü tarafından işgal edilmesinden, masum Arap sivillerin yurtlarından sürülmesinden, Arap köylerinin yerle bir edilmesinden hiçbir rahatsızlık duymayanların, terörle mücadelemizden duyduğu rahatsızlık bizim için ancak bir gurur vesilesi olabilir."

Dışişleri Bakanlığı, Arap Birliği'nin Barış Pınarı Harekatı toplantısına ilişkin "Arap dünyasının ve Arap sokağının sesi olması gereken Arap Ligi Genel Sekreteri'nin, Suriyeli Arapların hak ve hukukunu savunmak yerine, Suriye'de Araplara karşı işlenen suçların müsebbiplerine ve “Arap vatanını” parçalamaya çalışan teröristlere arka çıkması ibret vericidir" açıklamasında bulundu.


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam