Başkan Erdoğan'dan Amerika'ya bu nasıl müttefikliktir

Asayiş haber 16 Aralık 2020 14:58
Videoyu Aç Başkan Erdoğan'dan Amerika'ya bu nasıl müttefikliktir
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne video konferansla bağlandı.Canlı bağlantıyla katıldığı otoyol açılışında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye uygulama kararı aldığı CAATSA yaptırımlarını da eleştirdi...


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Amerika'ya: Bu nasıl müttefikliktir
 

Türkiye'ye yaptırım uygulama kararı alan Amerika'ya cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'CAATSA ilk kez bir NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmakta.' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara-Niğde Otoyolu 2. Kesim Açılış Töreni'ne video konferansla bağlandı.

Canlı bağlantıyla katıldığı otoyol açılışında önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'nin Türkiye'ye uygulama kararı aldığı CAATSA yaptırımlarını da eleştirdi.

Asıl amacın Türkiye'nin savunma sanayisinde başlattığı adımların önünün kesilmesi ve bağımlı duruma getirilmesi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, CAATSA konusunda Türkiye dışında hiçbir ülkeye yaptırım uygulanmadığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili şunları söyledi:

"ABD yaptırımları açıklandı. Çok net ifade ediyorum. 2017'den bu yana CAATSA Türkiye'den başka hiçbir ülkeye uygulanmadı. İlk kez NATO üyesi olarak ülkemize uygulanmıştır.

Bu nasıl bir ittifaktır, bu nasıl bir müttefikliktir. Bu karar ülkemize aleni saldırıdır.

Bu sistemleri almak için şartlarımızı karşılamayan ABD ihtiyacımızı başka bir yerden karşıladık diye yaptırım silahını çekmiştir. Bu karar, ülkemizin egemenlik haklarına yönelik aleni bir saldırıdır.

Savunma Sanayi Başkanımız İsmail Demir'e ve ekibine daha çok sahip çıkacağız. Bu yaptırım kararıyla her alanda küresel liderlik seviyesine çıkacak savunma sanayisi inşa etme yolunda adımlarımızı hızlandıracağız.

Savunma sanayimizi her bakımdan bağımsız yapmak için dünkünün iki kat fazlasıyla çalışacağız. Projeleri hızlandırıp destekleri artıracağız.

Ülke olarak böyle bir durumla ilk defa karşılaşmıyoruz. 1974 Kıbrıs Barış Harekatı'ndan sonra da yaptırıma tabi tutulmuş, bugünkü savunma sanayinin temelleri atılmıştı."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam