PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla saldırı şehit ve yaralılar var

Yaşam 9 Temmuz 2016 18:51
Videoyu Aç PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakoluna bomba yüklü araçla saldırı şehit ve yaralılar var
A
a

Mardin'in merkez Artuklu İlçesi’ne bağlı Cevizli Köyü’ndeki jandarma karakoluna PKK’lı teröristlerin saldırısında 2 asker şehit olurken 1 sivil de hayatını kaybetti. Öte yandan aralarında sivillerin de bulunduğu 7 kişi yaralandı.

 

Şehit ve yaralıların isimleri belli oldu

Mardin'de terör örgütü PKK mensuplarınca Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

Alınan bilgiye göre, merkez Artuklu ilçesine bağlı Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığına PKK'lı teröristler patlayıcı yüklü araçla saldırı gerçekleştirdi.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi.

İki asker şehit düştü, bir vatandaş hayatını kaybetti, aralarında sivillerin de bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Yaralılar, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

EVLER DE HASAR GÖRDÜ

Öte yandan, patlama nedeniyle karakol binasının yanı sıra, çevredeki birçok ev yıkıldı. Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ve Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekiplerinin yıkılan evlerde arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden yapılan açıklamada, saat 12.45 sıralarında Cevizlik Jandarma Karakoluna bölücü terör örgütü mensuplarınca bombalı araçla saldırı düzenlendiği belirtildi.

Şehit ve yaralıların isimleri belli oldu

Saldırıda yaralanan 3'ü ağır olmak üzere 7 kişinin süratle hastaneye kaldırıldığı ve tedavilerinin sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Güvenlik güçlerimiz saldırıyı gerçekleştiren bölücü terör örgütü mensuplarını yakalamak için operasyon başlatmıştır. Vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde hayatlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensupları ile mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilmektedir."

Şehit ve yaralıların isimleri belli oldu

Mardin-Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan merkez Artuklu ilçesi Sultan Şeyhmus beldesi Cevizli Köyü Jandarma Karakolu’na bomba yüklü araç ve uzun namlulu silahlarla yapılan terör saldırısında, 2 asker şehit olmuş, bir kadın da hayatını kaybetmişti. Patlamada, yaralı sayısı 37’ye yükselirken, şehit ve yaralıların isimleri belli oldu.

Askerler Adem Algın (22) ve Orkun Alp Arslan’ın (21) şehit olduğu saldırıda, Rahime Korul (42) hayatını kaybetti. Saldırıda, askerler E.K. (20), Y.K. (20), E.K. (21), S.K. (26), M.K. (25), D.T. (21), R.H. (20), Y.B. (21), B.Y. (20), Y.K. (20), G.T. (22), H.N.Y. (21), M.A. (21), C.Z. (20), E.Ç. (21), M.P. (20), İ.K. (31), M.A.O. (21), E.K. (23), M.G. (20), A.Ö. (22), S.Ö. (22) ile korucu Ş.D. (42) ve siviller Miyol Boz Kızıltay (43), Cirva Kadan (62), Osman Demir (18), Fatih Korul (18), Emine Korul (50), Musa Korul (65), Mülkiye Keren (36), Mahmut Kakız (56), Burcu Karabaş (25), Bora Demirci (20), Ceyhan Keren (25), Muhammed Aker (37), Büşra Özkeren (17) ile Beyhan Özkeren (11) yaralandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam