Tunceli'de 11 emniyet personelini taşıyan helikopter düştü

Yaşam 18 Nisan 2017 13:55
Videoyu Aç Tunceli'de 11 emniyet personelini taşıyan helikopter düştü
A
a

Tunceli'de helikopter kazasında İçinde 11 polis olan helikopter düştü, enkaz aranıyor. 2 Hakim,7 Polis ve 3 Mürettabat vardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tunceli'deki helikopter kazasının ayrıntılarını açıkladı.

Bakan Soylu'dan helikopter kazasıyla ilgili açıklama
Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ait Sikorsky S-70 Blackhawk tipi helikopter Tunceli’de görev uçuşu sırasında bugün saat 11.30'da telsiz teması kesildi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, helikopterin hava şartlarından dolayı düştüğü, helikopterin yere çarpıp ters dönmüş halde bulunduğunu açıkladı.

''DAĞ YOLUNDAN KALKTI''

Soylu, Tunceli'nin Pülümür ilçesinde düşen polis helikopteri hakkında, "Tunceli'de bizim 'kartal pisti' olarak nitelendirdiğimiz, tanımlandırdığımız piste iniş yapan Emniyet Genel Müdürlüğümüze ait helikopter, bir taraftan ilçeler arası görevlilerin intikalini sağlamak, diğer taraftan ilk derece komiser yardımcılığı sınavına giren kahraman evlatlarımızı, kardeşlerimizi yerlerine intikal ettirmek ve bir hakimimizin intikalini sağlamak için toplam 12 kişilik toplam mürettebatla birlikte saat 11.35 itibarıyla Tunceli-Pülümür dağ yolundan kalkışını gerçekleştirdi.

Ondan önce hem kartal pisti hem de Nazımiye'den gerekli personelleri aldı ve Tunceli-Pülümür dağ yolundan kalktıktan sonra da 11.43 sıralarında kendisiyle tüm irtibatlar kesildi."

''KAZANIN NEDENİ HAVA ŞARTLARI''

İçişleri Bakanı Soylu sözlerini şöyle sürdü:

Yaklaşık 2,5 saatlik bir tırmanma sonucunda İl Jandarma Komutanımız Tekin Aktemur ve İl Jandarma Komutan Yardımcımız, 4 timimiz, bunların içerisinde polis timlerimiz de var, birlikte saat 16.34 sıralarında helikopterin enkazına ulaştılar. Helikopterin, uyduyla, yere çakıldığını ve ters döndüğünü gördüler.

12 vatan evladımızın hayat belirtileri olup olmadığını kontrol ettiler. Maalesef 12 evladımız hakkın rahmetine kavuşmuş, şehit olmuşlardır. Hem milletimizin hem ülkemizin başı sağ olsun. Oradaki hava şartları çok zor durumda. Helikopterin inebilme imkanı da şu anda yok. Oradan intikalleri konusunda arkadaşlarımız değerlendirme yapıyorlar.

İnşallah en kısa süre içerisinde şehitlerimizi oradan alıp Tunceli'ye intikal ettireceğiz. Helikopterde herhangi bir dış etken söz konusu değil. Hava şartlarından dolayı bir kazanın olduğu görülüyor.

12:00'DAN BERİ İRTİBAT YOK

Tunceli Ovacık arasında irtibat kesilen helikopterin saat 11.00'da Diyarbakır'dan kalktığı Tunceli'ye giderek oradaki hakim ve polisleri aldığı ve havalandığı, saat 12.00'den itibaren irtibat sağlanamadığı öğrenildi.

Diyarbakır'dan kalkan helikopter ile, yoğun sis ve yağmurun olduğu Ovacık'ın Çambulak Mevkii'nde irtibat kesildiği belirtildi.

İrtibat kesilen helikopterde 1'i hakim, 3'ü mürettebat, 8'si polis olmak üzere toplam 12 kişinin bulunduğu bildirildi.

REFERANDUMDA GÖREV YAPIYORLARDI

Helikopter, referandumda görev yapan hakim ve polisleri görev noktalarına bırakmak üzere havalanmıştı.

YOĞUN SİS VAR

Bölgede yoğun sisle birlikte görüşün kısıtlı olduğu öğrenildi. Uzmanlar, muhtemel düşük görüş şartları nedeniyle kazanın gerçekleşmiş olabileceğine dikkat çekti.

ARAMA KURTARMA UÇAKLARI SEVK EDİLDİ

Hava Kuvvetleri, bölgede arama kurtarma çalışmaları için Diyarbakır’dan CN235 tipi uçağı yönlendirdi. Havadan İhbar Kontrol (HİK) olarak adlandırılan E-7T Barış Kartalı uçağı da Tunceli’de helikopterden gelecek sinyali tespit etmek için uçuyor.

Özel donanıma sahip bu uçaklar, çarpma ile devreye giren özel sinyali tespit edebiliyor.

Bölgede ayrıca Malatya’dan kalkan 2 Sikorsky S-70 arama kurtarma helikopteri de arama-kurtarma çalışmalarına destek veriyor.

BAŞBAKAN YILDIRIM, BAKAN SOYLU'DAN BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Tunceli'de irtibat kesilen polis helikopteri ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan bilgi aldı.

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Tunceli Valiliği, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Açıklama şöyle:

"18 Nisan 2017 günü saat 11.40 sıralarında Pülümür ilçemizden havalanan Skorsky tipi Polis Helikopterinden kalkışından yaklaşık (10) dakika sonra sinyal alımı kesilmiştir.

Söz konusu helikopterde 7 polis memuru, 1 hakim, 1 astsubay ve 3 mürettebat olduğu değerlendirilmektedir. Helikopterin olumsuz hava şartlarından dolayı düştüğü değerlendirilmekte olup, bölgeye çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edilmiş olup gelişmelerden kamuoyuna bilgi verilecektir"

BAKAN BOZDAĞ BİLGİ ALDI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Tunceli'de içerisinde bir hakimin de bulunduğu ve düştüğü değerlendirilen polis helikopteriyle irtibatın kesilmesine ilişkin, Tunceli Valisi Osman Kaymak'ı telefonla aradı.

S-70’LERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Amerikan Sikorsky şirketinin imalatı S-70 Black Hawk tipi helikopterler, genel maksat amaçlı kullanılıyor. Uçuş ekibi 2 pilot ve bir teknisyenden oluşan helikopter 18 tam teçhizatlı asker taşıyabiliyor.

Tam yüklü 7 bin 375 kilogram ağırlıkla havalanabilen helikopter, 592 kilometre menzilli. Saatte 296 kilometre hıza çıkabilen S-70’ler 5 bin 790 metre yüksekliğe kadar yükselebiliyor.

 

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam