Piyasalarda son durum ne?

Ekonomi 29 Mayıs 2018 08:04
Videoyu Aç Piyasalarda son durum ne?
A
a

Yeni haftaya yüzde 1 ekside 4.67'li seviyelerde başlamasının ardından doların TL karşısındaki kaybı yüzde 2'yi aştı ve 4,60'lı seviyelere kadar geriledi...

Dolar ve euro fiyaları yeni haftada nasıl? Geçen haftayı 4,70'in üzerinde kapatan dolar/TL yeni haftaya 4,60 seviyelerini test ederek başladı. Merkez Bankası, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verildiğini açıklayarak bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50'ye eşitleneceğini duyurdu. Kararın ardından dolar/TL 4,55'e; Euro/TL 5,32 seviyesine kadar geriledi.
Yeni haftaya yüzde 1 ekside 4.67'li seviyelerde başlamasının ardından doların TL karşısındaki kaybı yüzde 2'yi aştı ve 4,60'lı seviyelere kadar geriledi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, para politikası operasyonel çerçevesine ilişkin sadeleşme sürecinin tamamlanmasına karar verildiğini açıklayarak bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 16,50'ye eşitleneceğini duyurdu.

Kararın ardından dolar/TL 4,55'e; Euro/TL ise, 5,32 seviyesine kadar geriledi.

TCMB'den “sadeleşme” mesajı da doları gevşetmişti.

Uzmanlar, dün Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve TCMB Başkanı Murat Çetinkaya'nın aracı kurum ile portföy yönetim şirketleri yöneticileri ve ekonomistlerle bir araya geldiğini belirterek, bu toplantıda TCMB'nin sadeleşme adımlarını yakında atabileceğine ilişkin vurgunun öne çıktığını ifade etti.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam