O CHP'li YPG SAHİP ÇIKTI

Politika 19 Şubat 2016 09:09
Videoyu Aç O CHP'li YPG SAHİP ÇIKTI
A
a

CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun ardından, Eren Erdem de terör örgütü YPG'ye sahip çıktı. Erdem'in Ankara saldırısına rağmen YPG'yi aklamaya çalışması TBMM Genel Kurulu'ndan gerginliğe neden oldu.

CHP milletvekillerinin Ankara'daki terör saldırısına rağmen terör örgütü PYD/YPG'ye sahip çıkması, TBMM Genel Kurulu'nda gerginliğe neden oldu. AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, Genel Kurul'daki konuşmasında CHP ve HDP'nin terörle mücadele konusundaki tavrını eleştirdi. CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem'in bombalı saldırının hemen ardından "IŞİD yaptı" diye sosyal medyadan mesaj attığını belirten Tayyar, CHP ile HDP'yi, terör örgütü PKK ve PYD/YPG'yi aklamakla suçladı. 

"İRAN AJANI" TARTIŞMASI 
Tayyar, "Bre hadsiz, densiz, nereden biliyorsun IŞİD'in yaptığını" diye tepki gösterdiği Erdem'e yönelik 'İran ajanı' iddiasını dile getirdi. Bunun üzerine söz alarak kürsüye gelen Erdem, AK Parti milletvekillerinin tepkisiyle karşılaştı. Erdem, "Ağzına İran kelimesini alan arkadaşın söylediği bütün kelimeleri ispat etmesini istiyorum" dedi. Bu sırada yerinden kalkan AK Partili Ahmet Hamdi Çamlı, elindeki cep telefonu ile kürsüye yöneldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve bazı AK Parti milletvekilleri, Çamlı'nın kürsüye yürümesini engelledi. Erdem de CHP milletvekilleri tarafından kürsüden uzaklaştırıldı. Ardından AK Parti ve CHP'li milletvekillerinin birbirlerinin üzerine yürümeleri ve gerginliğin artması üzerine, TBMM Başkanvekili Akif Hamzaçebi birleşime ara verdi. Aranın ardından CHP'li Erdem ve AK Partili Tayyar yeniden söz aldı. Ankara'daki bombalı saldırıyı hatırlatan Tayyar, CHP adına Erdem'in konuşmasına tepki gösterdi. Tayyar "Böyle bir günde CHP'nin milli bir ismi kürsüye çıkarmasını isterdim" dedi. CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da İngiltere'de katıldığı bir toplantıda terör örgütü PYD/YPG'ye sahip çıkmıştı. 

TÜRKİYE'Yİ HEDEF ALMIYORMUŞ 
"Hükümet neden Türkiye'ye yönelik bir eylemi olmamış, kendi halkını temsil etmeye çalışan bu örgütten rahatsız. Bunu hükümetin açıklaması lazım" ifadesini kullanan Tanrıkulu, Türkiye'nin terör örgütü olarak kabul ettiği PYD/ YPG'yi savunmuştu.
Kaynak : Sabah Gazetesi
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam