Nefes Kredisinin detayları belli oldu

Asayiş haber 26 Mayıs 2021 13:01
Videoyu Aç Nefes Kredisinin detayları belli oldu
A
a

Hazine ve Maliye Bakanlığı, KOBİ’lere sağlanacak finansman destek kredisinin 10 bankanın katılımıyla 1 Haziran'da uygulamaya alınacağını duyurdu...

KOBİ'lere sağlanacak yeni 'Nefes Kredisi'nde sona yaklaşıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, kredinin detaylarına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, koronavirüs salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBi'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla düzenlenen kredi uygulaması, 10 bankanın katılımı ile TOBB ve KGF iş birliğinde1 Haziran'da başlayacak.

CİROYA GÖRE KREDİ

Nefes Kredi Paketi ile yıllık cirosu 10 milyon liranın altında olan ve 2020 yılı cirosunda 2019'a göre yüzde 25 kayıp yaşayan, ticaret, deniz ticaret, sanayi, ticaret ve sanayi odaları veya ticaret borsasına kayıtlı üyelere işletme sermayesi finansman imkanı sağlanacak.

2020 yılı cirosu 1 milyon lirayı aşmayan KOBİ'ler azami 50 bin lira, cirosu 1-10 milyon lira olan KOBİ'ler ise azami 200 bin lira kredi kullanabilecek. TOBB ve oda-borsalar da kaynaklarını bu bankalarda değerlendirerek projeye katkı sunacak.

6 AY ÖDEMESİZ DÖNEM İMKANI

İşletmelere 6 ay ödemesiz dönem imkanı sağlanacak 2021 Nefes Kredisi uygulamasında, kredi geri ödemeleri 12 eşit taksitte yapılacak.

Söz konusu uygulamada Hazine destekli KGF kefaleti sağlanacak olup, faiz oranı yıllık yüzde 17,5 olarak belirlendi.

KATILIMCI 10 BANKA

Bakanlık açıklamasında, kredi paketine katılım sağlayan bankaların isimleri de yer aldı. Bu bankalar;

T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş.
TÜRKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
TÜRKIYE HALK BANKASI A.Ş.
TÜRKIYE IŞ BANKASI A.Ş.
T.GARANTI BANKASI A.Ş.
YAPI VE KREDI BANKASI A.Ş.
AKBANK T.A.Ş.
DENIZBANK A.Ş.
ZIRAAT KATILIM BANKASI A.Ş.
VAKIF KATILIM BANKASI A.Ş.

BAKAN LÜTFİ ELVAN: AMAÇ DIŞI KULLANIMIN ÖNÜNE GEÇİLECEK

Kredi ile ilgili açıklamalarda bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan,"Salgından etkilenen tüccarlarımız, sanayicilerimiz ve şirketlerimiz bu kredilerden faydalanacak. Burada biz paranın nereye gittiğini bilmek istiyoruz ve amaç dışı kullanımların da önüne geçmek istiyoruz. Kullandırılacak kredinin öncekilerden farkı, sadece ciro kaybı yaşayan işletmeleri odağına alması olacak.

Alınan kredinin doğrudan firmanın ihtiyaçları için kullanılmasını temin edecek birtakım düzenlemelerimiz olacak. Çarşamba gününe kadar teknik detayların netleşmesini planlıyoruz. Faiz ve geri ödeme koşullarını bu hafta açıklayacağız." diye konuşmuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam