BBP Meclis'e "imar affı" yasa teklifini sundu

Asayiş haber 17 Ekim 2022 16:42
Videoyu Aç BBP Meclis'e "imar affı" yasa teklifini sundu
A
a

BBP, Meclis'e 'imar affı' yasa teklifini sundu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi ile 30 Temmuz 2022'den önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi...

BBP, Meclis'e "imar affı" yasa teklifini sundu. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici tarafından TBMM'ye sunulan yasa teklifi ile 30 Temmuz 2022'den önce ruhsatsız ve ruhsat eklerine aykırı yapılmış yapılar için imar barışı düzenlemesi uygulanması istendi.

Buna göre, Hazine arazisini işgal edenler, kaçak ev, villa yapanlar, kaçak kat çıkanlar affa girecek.

Marmara depremi sonrası imar affından vazgeçilmesi kararının ardından 8 kez imar affı çıktı.

EN SON 2018 YILINDA İMAR AFFI ÇIKARILMIŞTI

AK Parti tarafından en son 2018 yılında, 31 Aralık 2017'den önce yapılmış, ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların imar sorununun çözülmesi amacıyla imar barışı düzenlemesini hayata geçirilmişti. Vatandaştan yapı kayıt belgesi almak için bedelin en az yüzde 25'inin yatırılması istenmişti. Uygulamadan 10 milyonu vatandaş yararlandı ve yapı kayıt belgesi bedeli olarak da 16 milyar lira toplandı.

BBP LİDERİ DESTECİ TEKLİF ETTİ, TBMM BAŞKANLIĞI KOMİSYONA SEVK ETTİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bir kez daha imar affının çıkarılması için 25 Temmuz'da TBMM'ye imar affı için yasa teklifi verdi. TBMM Başkanlığı teklifi 11 Ekim Salı günü komisyona sevk etti. Destici'nin teklifi ile; “ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı yapıların kayıt altına alınması ve imar barışının sağlanması amacıyla Yapı Kayıt Belgesi başvuruları için daha önce belirlenmiş sürelerin 31 Aralık 2022 tarihine kadar uzatılması ve daha önce bu sürelerden kaynaklı belgeleri iptal edilenler hakkında tesis edilen idari işlemlerin ve para cezalarının iptal edilmesi” amaçlanıyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam