Muhalefet partilerinin 1 Kasım'dan bu yana geldiği pozisyonu değerlendiren Gür, şöyle konuştu:
"Türkiye’de siyasi partiler kutuplaşmadan besleniyor. Onun için iktidar da muhalefet de gerilim siyasetini tırmandırıyor. Çünkü seçmen sorgulamadan aidiyet duygusu içerisinde bir tarafı seçiyor.
Yani hükümetin icraatlarını ya da muhalefetin performansını sorgulayarak oy vermiyor. O nedenle günün birinde insanların önüne farklı bir yol çıkar ise bu kutuplaşma siyasetiyle oy devşirmeye, oy kazanmaya çalışanlar kaybeder.
Halk kavga seyretmeyi sever ama kavga edenleri sevmez. Neden sevmez çünkü bu ülkede her kavganın sonunda siyasi krizler ekonomik yansımaları da beraberinde getiriyor ve vatandaşın cebinden bir şeyler götürüyor
Dolayısıyla, vatandaş buna sebep olanları da cezalandırır.
"MUHALEFET 1 KASIM'DAN BU YANA ERİDİ"
Yaptığımız araştırmalara göre MHP’deki bir lider değişikliği AK Parti’den çok CHP’ye zarar verir. Çünkü ülkede birtakım problemler var ama seçmenin AK Parti ile arasında güçlü bağları hâlâ devam ediyor.
Oysaki CHP’de tabanda aykırı görüşler var. Yani MHP’ye oy veren kadar milliyetçilik hassasiyeti olan ya da HDP’yle ideolojik yakınlık duyan seçmen de var. Böyle olunca da CHP tabanındaki mutsuz kitle çok daha fazla. Yani MHP’deki olası bir değişiklikte ya da oluşumda CHP daha fazla zarar görecektir.
"YÜZDE 50 HÜKÜMET BAŞARILI DİYOR"
Hiçbir muhalefet partisi şu an 1 Kasım’ın üstünde değil, altında. Parti ayrımı yapmadan söylüyorum, bugün seçim olsa hiçbir muhalefet partisi 1 Kasım’da aldığı oyu alamaz.
Çünkü ‘hükümet başarılı mı’ diye soruyorsunuz, yüzde 45-50 civarında ‘başarılı’ diyen var. ‘Muhalefet başarılı mı’ diyorsunuz, başarılı bulanların oranı yüzde 11-12’ yi geçmiyor. Oysaki yüzde 50 oy almış bir muhalefet söz konusu.
Bu pazar günü bir seçim olmuş olsaydı, ben hiçbir muhalefet partisinin 1 Kasım’da aldığı oyu alamayacağını araştırmalarımda görüyorum..."
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET