Muhalefet liderleri yuvarlak masada bir araya geldi

Politika 12 Şubat 2022 21:02
Videoyu Aç Muhalefet liderleri yuvarlak masada bir araya geldi
A
a

Millet ittifakı ve diğer muhalefet partilerinin genel başkanları ilk kez birlikte poz verdi.Muhalefet partileri güçlendirilmiş parlamenter sistem görüşmelerinin ardından liderler düzeyinde il toplantısı için bir araya geldi...

6_muhalefet_partisi_lideri_bir_araya_geldi_fotograflar_99597

MUHALEFETTEN İLK POZ

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun daveti üzerine, çalışma yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ilk kez birlikte poz verdi.

KILIÇDAROĞLU'NUN DANIŞMANI PAYLAŞTI

Akşam 19'da başlayan toplantı devam ederken liderlerin birlikte verdiği ilk fotoğraf Kılıçdaroğlu'nun ekibi tarafından Twitter'dan paylaşıldı.

OTURMA DÜZENİ TARTIŞMASINA YUVARLAK MASA ÇÖZÜMÜ

Liderlerden bir fotoğraf da yemek masasından geldi. Diğer yandan yuvarlak masa etrafında yemeğe oturan liderler uzun süre tartışılan oturma düzeni konusundaki tartışmayı da ortadan kaldırmış oldu.
 

2.5 AYLIK SÜRECİN ARDINDAN BULUŞTULAR

6 muhalefet partisinin temsilcileri, geçen ekim ayı başından itibaren güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması için bir araya gelmişti.

Partilerin belirlediği heyetlerin yaptığı çalışma yaklaşık 2,5 ay sürdü. Çalışma sonucu ortaya çıkan taslak metin muhalefet partilerinin liderlerine sunuldu. 6 partinin lideri, güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışması kapsamında Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde bir araya geldi.

Çalışma yemeği şeklindeki toplantı için tesisin önünde ve çevresinde güvenlik önlemi alındı. Basın mensupları tesisin bahçesinin dışında kendileri için ayrılan bölümde çalıştı.

KILIÇDAROĞLU KARŞILADI

Ev sahibi olan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, toplantı saatinden yaklaşık yarım saat önce tesise geldi.

Kılıçdaroğlu'na tesise girişte bir koruma aracı eşlik etti. Kılıçdaroğlu, daha sonra sırayla tesise gelen liderleri karşıladı.

Tüm liderler koruma ekipleriyle tesise giriş yaptı.
 

5 DAKİKA GECİKMELİ BAŞLADI

6 muhalefet partisi liderinin yuvarlak masadaki çalışma yemeği saat 19.20'de başladı.

Toplantıda güçlendirilmiş parlamenter sistem çalışmasının yanında seçim sürecinde ittifak olanakları, seçimin kazanılması halinde parlamenter sisteme geçiş sürecinin yol haritası ve cumhurbaşkanı adayını belirlenme yöntemlerinin de ele alınacağı belirtildi.

Toplantıda güçlendirilmiş parlamenter sistem metninin kamuoyuna nasıl ve ne zaman açıklanacağı da netleşmiş olacak.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam