Millet bahçesi toplanma alanları olacak!

Asayiş haber 17 Ağustos 2020 19:50
Videoyu Aç Millet bahçesi toplanma alanları olacak!
A
a

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Marmara Depremi'nin 21. yılı çerçevesinde Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından düzenlenen '17 Ağustos Anma Etkinlikleri İstanbul Programı'nda konuştu...


Bakan Murat Kurum, "Sene başında yaşadığımız Elazığ ve Malatya depremlerinde, medeniyetimizin dayanışma kültürünün en güzel örneğini tüm Türkiye'ye ve dünyaya gösterdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, bakanlıklarımız, İçişleri Bakanlığımız, Sağlık Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, AFAD'ımız, sivil toplum kuruluşlarımız, Kızılayımız, UMKE'miz beraber Elazığ ve Malatya'da seferber olduk" diyerek konuştu.

Murat Kurum, şunları söyledi:

"Her hafta İstanbul'dayız. 2012'den bugüne Türkiye'de 1 milyon 410 bin konutun dönüşümünü yaptık. Zeytinburnu, Kağıthane ve Okmeydanı'nda 2 bin 63 konut ve iş yerinin temellerini attık. Bugün öğleden sonra Tozkoparan'da yeni rezerv konutlarımızın temellerini atıyoruz. Esenler'de 60 bin konutluk örnek bir proje yürütüyoruz. Üsküdar Kirazlıtepe'de, Bağcılar'da, Çatalca'da yapıyoruz. İstanbul'da ne kadar riskli bina varsa binaları dönüştürmeye yönelik çalışmalarımızı kararlı yürütüyor, eskiyen evleri, riskli yapıları yeniliyor çevreye duyarlı, bir kimliği olan, kültürümüzü yansıtacak sağlam yapılarla birlikte kültürel değerleri yaşatan şehirler inşa etmeye gayret gösteriyoruz. 5 yıl içinde İstanbul'da hedef koyduk. Dedik ki Türkiye'de acil öncelikli dönüştürülmesi gereken 1.5 milyon konut var. 300 bini İstanbul'da 5 yıl içinde bu konutların dönüşümünü yapacağız. 81 ilimizde bu çalışmalarımızı kararlı yürüteceğiz. Her yıl 300 bin konutun yaklaşık yüzde 20'sini bakanlığımız eliyle yapıyoruz. 

81 ilde 81 milyon metrekare hedefiyle yola çıktık. 23'ünü Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle gerçekleştirdik. Şu an devam eden 224 projemiz var. Millet bahçelerimizin her biri birer toplanma alanıdır. İstanbulumuzun her ilçesinde en az bir tane millet bahçesi projemiz var. Olası depremlerde millet bahçelerimizde afete dair alt yapıyı da hazırlamaya gayret gösteriyoruz. İstanbul'da 15 milyon 200 bin metrekarelik alanda millet bahçelerimiz, olası bir depremde İstanbulumuz için toplanma vazifesi görecektir" diyerek konuştu.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam