Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından düşen döviz kurlarının desteği ile yüzde 2 yükselerek 94.000 puanı aştı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 625 baz puan artırarak yüzde 24'e yükseltmesinin ardından döviz kurları gerilerken, BIST 100 endeksi ise banka hisseleri öncülüğünde yaklaşık 2.000 puan artarak 94.266 seviyesine kadar çıktı.
Dolar/TL ise 6,0151'e kadar gerilemesi sonrasında 6,1330 seviyelerinde dengelendi.
TCMB'nin kararının ardından uzun zamandır satış baskısı altında olan banka pay piyasalarında alımların güçlendiği görülüyor. Şu dakikalarda en fazla değer kazanan banka hissesi yüzde 7 ile Garanti Bankası olurken, onu yüzde 5 ile Akbank ve yüzde 4 ile Yapı Kredi izliyor.
Analistler, BIST 100 endeksinin 94.000 üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yeni hedefinin 95.000 direnci olacağını söyledi.
********************************************************
CUMHURBAŞKANI ERDOĞANIN FAİZ ARTIMI İLE İLGİLİ KONUŞMASI
TCMB'nin bağımsız olduğunu belirten Erdoğan, faiz konusunda ise tavrının belli olduğunu, faizin sebep enflasyonun ise sonuç olduğunu tekrarladı.
Erdoğan, 'Faiz konusundaki hassasiyetim değişmedi. Merkez Bankası bağımsızdır o kendi kararını kendisi alır. Özel sektöre ait bankalar var bu bankalar Merkez Bankası'nın kararına göre hareket ediyor. Bakıyorsunuz ellilere varan faiz uygulaması var. Faiz denilen bu sömürü aracını kullanmaya aracı olamayız, vesile olamayız.
Bankalarımız tüm göstergeleriyle ayakta. Paranın ürkek olması finans kesimlerini ihtiyatlı davranmaya itiyor. Enflasyon sebeptir, faiz neticedir diyorsan bu işi bilmiyorsun arkadaş! Merkez bankasının açıklamış olduğu enflasyon tahminlerinin bugüne kadar tuttuğunu görmedim. Faizi sen belirliyorsun ama enflasyon senin attığın bu yanlış adımlar nedeniyle ortaya çıkıyor. Bunun bedelini millet ödüyor.
Hadi Merkez Bankası faiz artırıyor. Özel bankalara ne oluyor? Yüzde 50'li faiz oranları size bir şey kazandırıyor mu? Bundan ancak eroin tüccarları kazanır' dedi.
Erdoğan, dövizde yaşanan dalgalanma için de 'Finans sektörü daha cesur davranmaya başlayacaktır. Dövizle kira konusunu kökten çözüyoruz. Dışarıyla işi olmayanların dövizle yolu kesişmemeli. Döviz bahanesiyle, dolarizasyonla, sattıkları ürüne alakasız şekilde 1'e 3, 1'e 10 zam yapanlar iflah olmayacaktır. Bugün yaşadıklarımızın 1994, 2001 ile benzerliği yok. Bugün yaşanan kriz değil, manipülasyondur. Bu kriz bizim krizimiz değildir, bu yaşadıklarımız sahte bir dalgalanmanın ürünüdür.' dedi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Cumhurbaşkanı Bir milletin Onurudur Namusudur!
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Çorum FK – Sivasspor maçı
Yaşar Sol Hayatını Kaybetti!..
Yeşilay’dan Hitit TV Net’e Ziyaret!
"Çorum’da Provokatif Paylaşımlara G…
Kırkdilim Tünelleri Trafiğe Açıldı!
Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı Resmi…
"Çorum’da Araç Sayısı 227 Bini Geçt…
Okullarda ve Çevresinde Alınacak Gü…
Dr. Süleyman Basa’dan "Sosyal Medya…
WHATSAPP’ta Okul Saldırısı Paylaşım…
Çorum’a Dev Proje / Teras Bahçe Ge…
Çorum’da İUP Kapsamında 200 Kişiye…
Hasan Karaoğlu Çorum Protokolüne Va…
Kahramanmaraş’ta Okula Silahlı Sald…
Çorum’da Öğretmen Sendikalarından İ…
"Çimento Arazisindeki Arsalar 21 Ni…
“Çorum Dahil 12 İlde Doktorlara FET…
Çorum - Kırkdilim Tünelleri Açılışa…
Hitit TV Net ve Çorum İl Sağlık Müd…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET