Kıdem tazminatına yüzde 15 zam

Ekonomi 2 Ocak 2020 13:30
Videoyu Aç Kıdem tazminatına yüzde 15 zam
A
a

Asgari ücrete yüzde 15 zam gelmişti. Bu durum alışanların kıdem tazminatını da arttırıyor. En düşük rakam 2 bin 943 liraya çıkıyor. Tavan fiyat da 6 bin 699 liraya yükselecek...

 

Kıdem tazminatına yüzde 15 zam
Yeni yılın ardından çalışanların kıdem tazminatlarına da zam geliyor. Kıdem tazminatı brüt asgari ücretten hesaplandığından dolayı asgari ücret artışla taban fiyatı 385 lira artarak 2 bin 943 liraya yükselmiş oluyor. Çalışanların kıdem tazminatının tavan miktarı da belirleniyor.

2019'un ikinci yarısındaki rakam 6 bin 379 lira 86 kuruş olmuştu. Bu tutara memurlara yüzde 4, ocak zammı ve enflasyon farkı da eklenmiş olacak. Sadece zam eklendiğinde kıdem tazminatı tavanı 6 bin 635 lira oluyor.

Beklenilen yıl sonu enflasyonuna göre bu artış yüzde 5'i bulmuş olacak. Bu durumda kıdem tazminatı tavanı 6 bin 698 lira 86 kuruşa çıkmış olacak. Kıdem tazminatı, çalışılan yılla son brüt ücretin çarpılması sonucuyla bulunuyor. Bundan dolayı 2020'deki tazminatlar yeni ücret üzerinden hesaplanacak.

Kıdem nasıl hesaplanıyor?

Kıdem tazminatı aynı işyerinde en az 1 yıl çalışanlara ödeniyor. Tazminat hesaplanırken en son brüt ücret dikkate alınıyor. Çalışılan yıl ve gün sayısına göre her yıl için bir brüt maaş olmak üzere hesaplama gerçekleştiriliyor. Düzenli olarak ve nakit olarak ödenen para da brüt ücrete ekleniyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam