Memur zammı bugün belli olacak!

Asayiş haber 22 Ağustos 2021 11:41
Videoyu Aç Memur zammı bugün belli olacak!
A
a

Memur ve memur emeklisinin zam pazarlığında 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri müzakere süreci için belirlenen yasal takvim, bu akşam sona eriyor.

MEMURLARIN MAAŞ VE MEMUR EMEKLİSİNİN AYLIKLARINA 2022-2023 YILI ZAMMI BELLİ OLACAK!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı nezdinde 4 milyon memur ve 2 milyondan fazla memur emeklisinin 2022 ve 2023'teki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, hükümetin yeni zam teklifini sendikalara sunması bekleniyor.

Memurların maaş ve memur emeklisinin aylıklarına gelecek 2 yılda yapılacak zam miktarının belirleneceği 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde, 2 Ağustos'ta başlayan süreç devam ediyor.

MEMUR TEMSİLCİLERİNİN TALEBİ

Görüşmelerin geride kalan bölümünde Memur-Sen ve Türkiye Kamu-Sen'in taban aylığa 600 lira seyyanen zam, 2022'de yüzde 21, 2023'te yüzde 17, 2 yılda yüzde 6 refah payı artışı talebi var.

memur-maasi_2206

HÜMÜKETİN TEKLİFİ

Hükümet, 2022'nin ilk altı ayında yüzde 5, ikinci altı ayında yüzde 6, 2023'ün ilk ve ikinci altı aylarında yüzde 6+6 ve enflasyon farkları teklifinde bulundu.

MEMUR SENDİKALARI HÜKÜMETİN TEKLİFİNİ YETERSİZ BULDU

Hükümetin bu teklifini yetersiz bulun memur sendikalarının yeni teklif beklentileri sürüyor. Bir yandan hükümetten yeni zam teklifi bekleyen sendikalar, diğer yandan sözleşmenin tamamına ve hizmet kollarına dair müzakerelere de ara vermeden devam ediyor.

MÜZAKERE SÜRECİ, BU AKŞAM SONA ERİYOR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 2 Ağustos'taki ilk toplantıyla resmi olarak başlayan 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmelerinde müzakere süreci, belirlenen yasal takvim gereği bu akşam itibarıyla sona erecek.

ANLAŞMA SAĞLANAMAZSA KARARI HAKEM KURULU VERECEK

Taraflar arasında bu süreye kadar anlaşma sağlanamaması halinde, sözleşme görüşmelerinde Kamu Görevlileri Hakem Kurulu süreci başlayacak.

KARAR AĞUSTOS AYI İÇİNDE ALINACAK

11 kişinden oluşan Hakem Kurulu, memur ve memur emeklisine 2022 ve 2023 yıllarında yapılacak zamma dair nihai kararı ağustos ayı içerisinde verecek

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam