Melih Gökçe:Cumartesi günü istifa edeceğim

Güncel 23 Ekim 2017 20:55
Videoyu Aç Melih Gökçe:Cumartesi günü istifa edeceğim
A
a

İstifası beklenen Melih Gökçek son bir hamle daha yaptı... Bugünkü AK Parti MYK öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu istedi. Beklediği randevuyu kapan Gökçek görüşme sonrası twitter hesabından istifa edeceği tarihi açıkladı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak ve istifaların da değerlendirileceği AK Parti MYK toplantısı öncesi Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'ten son bir hamle daha gelmişti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek bir görüşme gerçekleştirmişti. Görüşme sonrası Melih Gökçek, Cumartesi günü Belediye Meclisi'ni toplayarak belediye başkanlığı görevinden istifa ettiğini açıklayacağını sosyal medya hesabından duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek görüşmesi sona ermiş ve kulisler Gökçek'in neler söyleyeceğine kilitlenmişti. Ve beklendiği gibi oldu Melih Gökçek daha öncede olduğu gibi yine sosyal medya hesabını kullanarak istifa tarihini verdi.

son-dakika-melih-gokcek-istifa-etti-10164294-2599-mjpgEXGEub7i

GÖKÇEK YİNE SOSYAL MEDYAYI KULLANDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği tarih belli oldu. Melih Gökçek istifa edeceği tarihi Twitter'dan duyurdu ve "İnşallah Cumartesi günü Ankara Büyükşehir Belediye Meclisini olağanüstü toplayacak ve Meclis üyesi arkadaşlara veda edip, istifamı vereceğim." açıklamasında bulundu.

DAHA ÖNCE 4 BAŞKAN İSTİFASINI AÇIKLAMIŞTI

Daha önce istifaları istenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe istifalarını açıklamıştı.

Ekim ayı başından beri istifa edeceği konuşulan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa tarihi belirsizliğini koruyordu nihayet bu soru cevabını bulmuş oldu.

ANKAPARK'IN BİTİRİLMESİNİ İSTEDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir görüşme yapmadan istifa etmeyen Melih Gökçek'in, bugünkü randevuda ne anlatacağı merak ediliyordu. Yakın çevresinden edinilen bilgiye göre Gökçek, “En büyük projem” dediği Ankapark'ın bitirilmesi sürecinde aktif olarak yer almak istedi.

Başkan Gökçek, Erdoğan ile son randevusuna geçen haftadan beri hazırlanıyordu. Belediye bürokratlarından devam eden projelerin son durumlarıyla ilgili bilgi isteyen Gökçek, bunları Cumhurbaşkanına sunmak için bir dosyada topladı. Ancak Gökçek için bu projeler içinde en önemlisi Ankapark. Gökçek'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a, 23 Nisan'da açılacağını duyurduğu Ankapark'ın bitirilme sürecinde yer almak istediği talebini ilettiği öğrenildi. Ayrıca dünyada bu tür büyük park projelerine devlet desteğiyle yapıldığına dair örnekler sıralayıp, projenin uzamasının nedeni olarak devlet desteği olmayacağını söylediği iddia edildi.

ANKET SONUÇLARINI DA SUNDU

Gökçek'in ayrıca “Gökçekli ve Gökçeksiz Ankara” başlıklı kamuoyu araştırmalarının sonuçlarını da Cumhurbaşkanı'na götürdüğü ifade edildi.

GÖRÜŞMEYİ BEKLERKEN GÖKÇEK'E KÖTÜ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir kez görüşmeye hazırlanan Melih Gökçek'e kötü bir de haber geldi. Hükümet, Gökçek'in 'Hayalim' dediği Ankapark'ın bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği arazisinden yararlanma hakkını 10 yıldan 30 yıla çıkaran yasal düzenlemeden vazgeçti.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda Gökçek'in büyük heyecanla beklediği yasa değişikliği hükümet önergesiyle tasarıdan çıkarıldı.

Tasarının 6.maddesiyle Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında yapılacak bir protokolle Ankapark için Ankara Büyükşehir Belediyesi lehine tesis edilen intifa hakkı süresi 10 yıldan 30 yıla çıkarılıyordu.

Ancak verilen önergeyle bu değişiklik tasarıdan çıkarıldı.

SON GÖRÜŞME 1.5 SAAT SÜRMÜŞTÜ

Gökçek, son olarak 5 Ekim'de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul edildi. Erdoğan-Gökçek görüşmesi 1,5 saat sürmüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta yaptığı açıklamada, "Üç belediye başkanımızın istifalarını en kısa sürede vereceklerine inanıyorum" ifadesini kullanmıştı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam