MB'dan yeni likidite hamlesi geldi!

Asayiş haber 7 Ağustos 2020 10:49
Videoyu Aç MB'dan yeni likidite hamlesi geldi!
A
a

TÜRKİYE Cumhuriyeti Merkez Bankası'dan piyasadaki olağan dışı hareketlenmelere yönelik son dakika hamle geldi. Merkez Bankası, likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürdü...



Likidite imkanlarının kademeli olarak azaltılacak


Piyasalarda hareketli günler yaşanıyor. Dolar/TL 7,30; gram altın ise 485 lira civarlarında seyrediyor.

Bu gelişmelerin gölgesinde dün akşam İstanbul'da önemli bir ekonomi toplantısı yapıldı. Bankalar Birliği ev sahipliğindeki toplantıya Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile önde gelen bankaların genel müdürleri katıldı.

Toplantının ardından Merkez Bankası, dün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla işaretini verdiği, likidite kısma hamlesiyle ilgili adımını attı.

Yapılan açıklamada, "Likidite yönetimi çerçevesinde 10 Ağustos 2020 tarihinden geçerli olmak üzere piyasa yapıcı bankalara Açık Piyasa İşlemleri çerçevesinde tanınan likidite imkan limitleri yarıya düşürülmüştür. Güncellenmiş limitler konusunda bankalara ayrıca detaylı bilgilendirme yapılacaktır" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul'daki ekonomi zirvesi öncesinde yapılan açıklamada, normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkanlarının kademeli olarak azaltılacağı duyurulmuştu.

Dolar, euro ve altın fiyatlarında yükselişin devam etmesi üzerine açıklama yapan Merkez Bankası, aşırı oynaklığın azaltılması için gerekenin yapılacağını bildirdi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), piyasadaki hareketliliği ele alan bir basın duyurusu gerçekleştirdi.

Piyasadaki fiyat gelişmelerini yakından takibe aldığını belirten TCMB, hedefli ilave likidite imkânlarının kademeli olarak azaltılacağını duyurdu.

TCMB'den yapılan basın duyurusunda şu ifadeler kullanıldı:

"Uygulamaya alınan mali ve parasal politikalar küresel salgın hastalığın Türkiye ekonomisi üzerindeki etkilerinin sınırlandırılmasında ve üretken kapasitenin korunmasında başarılı olmuştur.

Son dönemde açıklanan veriler iktisadi toparlanmanın güç kazandığına işaret etmektedir. Bu bağlamda Ağustos başı itibariyle iktisadi faaliyetteki normalleşme süreciyle birlikte, hedefli ilave likidite imkânları kademeli olarak azaltılacaktır.

PİYASALARDA OLUŞAN FİYAT GELİŞMELERİ...

Öte yandan, piyasalarda oluşan fiyat gelişmeleri yakından izlenmektedir.

AŞIRI OYNAKLIĞIN AZALTILMASI DOĞRULTUSUNDA...

Merkez Bankası, fiyat istikrarı ve finansal istikrar temel amaçları çerçevesinde, elindeki bütün araçları piyasalardaki aşırı oynaklığın azaltılması doğrultusunda kullanacaktır."

 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam