MB: Faiz oranı sabit!

Ekonomi 16 Ocak 2019 14:53
Videoyu Aç MB: Faiz oranı sabit!
A
a

Yurt içi piyasaların büyük bir ilgiyle beklediği Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00'da duyurdu. Yüzde 24 olan faiz oranı sabit tutulurken, son dönemde açıklanan verilerle ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiği ifade edildi...

Yurt içi piyasaların büyük bir ilgiyle beklediği Merkez Bankası faiz kararını saat 14:00'da duyurdu. Yüzde 24 olan faiz oranı sabit tutulurken, son dönemde açıklanan verilerle ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiği ifade edildi.

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu faiz kararını duyurdu.

Açıklamaya göre "Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 24 düzeyinde sabit tutulmasına karar vermiştir" ifadeleri kullanıldı.

Son dönemde açıklanan verilere göre, ekonomideki dengelenme eğiliminin belirginleştiğini ifade eden Merkez Bankası dış talebin gücünü koruduğunu ve finansal koşullardaki sıkılığın da etkisiyle iktisadi faaliyetteki yavaşlamanın devam ettiğini ifade etti. Cari dengedeki iyileşme eğiliminin de sürmesinin beklendiği belirtildi.

''SIKI PARASAL DURUŞUN KORUNMASINA KARAR VERİLDİ''

İthal girdi maliyetleri ve iç talep gelişmelerine bağlı olarak enflasyon görünümünde bir miktar iyileşme gözlenmekle birlikte fiyat istikrarına yönelik riskler devam ettiğini vurgulayan Merkez Bankası,"Bu çerçevede Kurul, enflasyon görünümünde belirgin bir iyileşme sağlanana kadar sıkı parasal duruşun korunmasına karar vermiştir'' açıklamasında bulundu.

''İHTİYAÇ DUYULMASI HALİNDE İLAVE PARASAL SIKILAŞTIRMA YAPILABİLECEK''

Merkez Bankası'nın fiyat istikrarı temel hedefi doğrultusunda elindeki bütün araçları kullanmaya devam edeceğini aktardı. Merkez Bankası, ''Enflasyon beklentileri, fiyatlama davranışları, para politikası kararlarının gecikmeli etkileri, maliye politikasının dengelenme sürecine vereceği katkı ve enflasyonu etkileyen diğer unsurlardaki gelişmeler yakından izlenerek ihtiyaç duyulması halinde ilave parasal sıkılaştırma yapılabilecektir'' ifadelerini kullandı.

Ayrıca Merkez Bankası, her türlü yeni verinin ve haberin Kurul'un geleceğe yönelik politika duruşunu değiştirmesine sebep olabileceğini önemle vurgulanmasını gerektiğini ifade etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam