MB: Başkanı görevden alındı İşte yeni atamalar!

Ekonomi 6 Temmuz 2019 10:03
Videoyu Aç MB: Başkanı görevden alındı İşte yeni atamalar!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararı ile Merkez Bankası Başkanı olan Murat Çetinkaya görevden alındı. İşte Cumhurbaşkanlığı tarafından kamuda olan atamalar...


Merkez Bankası Başkanı görevden alındı: İşte yeni atamalar!
 

Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı Cumhurbaşkanı Erdoğan görevden aldı. Merkez Bankası Başkanı, Merkez Bankası Başkan Yardımcısı olan Murat Uysal, Cumhurbaşkanlığı kararı ile atandı.

Görevden alınan Murat Çetinkaya'nın görevinin bitmesine neredeyse 10 ay vardı.

Murat Uysal'ın Merkez Bankası Başkanlığı görevine getirilmesi Resmi Gazete'de yayımlandıktan sonra Uysal, para politikaları araçlarının bağımsız olarak uygulamaya devam edeceklerini ifade ederek uygulanacak olan politikalara ilişkin iletişim kanallarını üst düzeyde kullanacağının mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Merkez Bankası Başkanlığına atanan Murat Uysal, 9 Haziran 2016'da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığı'na atanmıştı.

KAMUDA OLAN ATAMALAR

Yapılan diğer atamalara göre, Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'ne Maden Tekkik ve Arama Genel Müdür Yardımcısı Cevat Genç atandı. Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcıları Bedri Olcay Özgürce ile Hakan Vural görevden alındı. Bedri Olcay Özgürce ve Hakan Vural'ın yerine Mustafa Bankaoğlu ile Durmuş Ünüvar Kıyı Emniyeti Genel Müdür Yardımcılığına atandı. Son olarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Mithat Cansız görevden alındı ve onun yerine Bakan Yardımcılığı görevine Profesör Doktor Şevket Kalaycı getirildi.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam