Evde bakım hizmeti sunulan yaşlıların onur konuğu olduğu yemeğe Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve eşi Hatice Külcü, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, Sosyal Yardım İşleri Müdürü Cengiz Özkader ile çok sayıda davetli katıldı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Arife Betül Gülgün ve bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin hazır bulunduğu programa Hitit Üniversitesi Aktif Yaşam Kulübü öğrencileri ile gönüllü aileler de katıldı.
Gönüllüler devreye girince yaşlılar yalnız olmadıklarını hissetti
İDRİS OKUR | ÇORUM - 23.03.2013 17:54
Çorum Belediyesi bir sosyal sorumluluk projesine daha imza attı. Belediye tarafından 'Her yaşın güzel bir anısı vardır' sloganı ile hazırladığı 'Yaşlılarla el ele' projesi hayata geçirildi.
Yaşlılar Haftası dolayısıyla proje çerçevesinde belediye tarafından bir restoranda yemekli program düzenlendi. Programa katılan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, proje ile ilgili bilgi verdi. Yaşlıların milletin benliği olduğunu söyleyen Külcü, belediye olarak hayata geçirdikleri 'Yaşlılarla el ele' projesi ile her kapıyı çaldıklarını belirtti. Kendileri için çok mutlu bir gün olduğunu ifade eden Muzaffer Külcü ''Arkadaşlarımızla bir program düzenledik. Ve büyüklerimi burada görünce bir kez daha Allah'a hamd ettim. Avrupa'ya baktığınız zaman bir insan yaşlandığında, elden ayaktan düştüğünde bir köşeye atılabiliyor. Ancak bizim milletimiz bırakın çocuklarını, torunları dahi ninelerine bakıyor ve onlarla birlikte yaşıyorlar.'' dedi.
112 yaşlı ailenin ev temizlik ve bakımını üstlendiklerini kaydeden Başkan Külcü, bunun yanında Hitit Üniversitesi'nde bir kulübün de yaşlılara torunluk yaptığını ve onlarla bir araya geldiğini aktardı. 'Marifet iltifata tabidir' diyen Külcü ''Biz Sayın Başbakanımız'ın söylediği gibi milletin hizmetkarı olmaya geldik. Ve göreve geldiğimiz günden bu güne kadar bu söylemlerimizden asla vazgeçmedik. Ben başkan olarak her daim yaşlılarımızın emrindeyim. Ne zaman isterlerse kapımı çalabilirler.'' diye konuştu
Sunuculuğunu Abdulkerim Tiryaki’nin yaptığı programda kürsüye gelen Fazlı Alp Doğan isimli öğrenci Cahit Sıtkı Tarancı’nın ‘35 Yaş’ isimli şiirini okudu.
Programda söz alan Yücel Alıcı ve Abdurrahman Balcı ise yaşlılar adına yaptıkları konuşmalarda duygu ve düşüncelerini dile getirdiler.
Yaşlılarla tek tek hasbihal eden Muzaffer Külcü ise yaptığı konuşmada günün anlam ve öneminden bahsetti.
Şef Halil Özçelebi yönetiminde sahne alan Belediye Türk Sanat Müziği Topluluğu musıki dinletisiyle devam eden program, Karakeçili Camii emekli İmam Hatibi Fikrettin Çıplak’ın yaptığı dua ile sona erdi.
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Öğretmenler İçin Yeni Dönem! MEB Ön…
Şiddet Görüntüleri Sonrası Berhan Ş…
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET