Koronavirüse karşı Çorumlu Dijital İsmet

ÇORUM 19 Nisan 2020 20:58
Videoyu Aç Koronavirüse karşı Çorumlu Dijital İsmet
A
a

Avrupa’nın dijital geleceğini Çorumlu işadamı kuruyor.Almanya'da dijital koruma şirketi KOBİL'in (Koyun-Bilir) sahibi Çorumlu İsmet Koyun'un "Koronayı izleme ve virüslü kişilerle karşılaşma ihtimalini" bildiren sistemi geliştirmesi günün konusu oldu...


Avrupa’nın dijital geleceğini Çorumlu işadamı kuruyor
Almanya, koronavirüse karşı çare üreten Çorumlu Dijital İsmet'i konuşuyor. 
Almanya’nın Worms Kenti’nde kurduğu KOBIL Systems GmbH adlı şirketi ile „Dijital kimlik güvenliği odaklı BT güvenlik çözümleri“ üreten Türk işadamı İsmet Koyun, Münih‘te Alman ve Türk basınına yeni ürünü mPOWER’i tanıttı.

 

Koyun, „Almanya ve Avrupa’nın dijital geleceğini kuruyoruz. Ulusal bir koruma sağlayacağız. Google ile Huawei arasında yaşanan Data kopyalanması tartışması veya olayların önüne geçeceğiz. Avrupa Facebook’unu, WhatsApp’ını, Google’ini EcoSystem‘ini kuruyoruz biz“ dedi.

ALMAN GAZETECİLER HAYRETLE İZLEDİ

ABD’lilerin şirketi için 1 milyar Dolar teklif ettiği Koyun, 50 milyon dolar Ar-Ge yatırımı ile geliştirdiği ürününün, tüm Avrupa’nın dijital güvenliğini sağlayacağını açıkladı. Alman gazetecilerin hayret dolu bakışları altında geleceğin teknolojisini anlatan Koyun, KOBIL’in dünyada IT ve güvenlik sektöründe ilk üçe girebilecek şirket olduğunu vurguladı.

mPOWER ile, kişisel bilgileri, mesajlaşmayı, verileri, iş hayatını ve imzasının korunduğunu anlatan Çorumlu işadamı İsmet Koyun, şu bilgileri verdi:

ÜLKELERİN KENDİ PLATFORMU OLACAK

Alman basını, Münih’teki toplantıda İsmet Koyun’u büyük bir dikkat ile izledi. Koyun, Avrupa’nın yaşamak istiyorsa, Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu, buna da katkı sağlayacaklarını belirtti.

„Beş şirketin yaptığı ürünleri tek başımıza yapıyoruz. Bunlardan biri kimlik. İleride kimliği olmayan insanlar internete giremeyecek. KOBIL dünya standardını oluşturuyor. İş modelleri değişiyor. Yeni dünya geliyor. Bir dahaki savaş, bilgi savaşı olacak. Buna her ülke dikkat etmeli. İşte geliştirdiğimiz sistemle her ülkenin bilgilerini saklamasını amaçlıyoruz. Ülkelerin kendi platformları olacak. O ülkenin insanlarını sen koruyacaksın. KOBIL olarak biz sadece kişinin bileceği Facebook, WhatsApp olmak istiyoruz. İşini kur, güç tek sende olsun. KOBIL bunun platformunu kuruyor.“

TÜRKİYE’DE 100 MÜHENDİS ALACAĞIZ

KOBIL’in çok büyük bir proje olduğunu, Türkiye, Almanya, Hindistan, Fransa, ABD, Rusya, Ukrayna, Çin ve İtalya’da çalışanlarının bulunduğunu, 50’ye yakın ülkeye ürün ihraç ettiklerini belirten Koyun, „Yazılımlar Worms‘ta yapılıyor. 250 mühendisin çalıştığı 10 ülkede ürünleri kullanılan yapıyız. Merkezimizi Kaliforniya‘ya taşımaya çalışıyoruz. Dünyaya açılmak istiyoruz. Türkiye’de İstanbul Teknokent’te faaliyetlerimiz var. Orada 40 mühendisimiz çalışıyor. Mühendis sayımızı da 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Almanya’da ve Türkiye’de büyüyeceğiz. Pazarlama ve satışa ağırlık vereceğiz. Burada da yeni hardwere (donanım) çıkaracağız.Yıllık iş hacmimizi 250 milyon Euro olarak hedefledik. Hem güvenli, hem de herkesin sistemini kuracağı bir teknik geliştirdik“ diye konuştu.

İnternet bankacılığı kurmayı planladıklarını, yine dijital sağlık şirketi kuracağını, kişinin rahatsızlandığı anda dijital ortamda bilgilerinin cep telefonu aracılığıyla, ilgili hastane, doktor ve ilkyardım anında ulaştıracağını açıkladı.

DÜNYAYI DEĞİŞTİRECEĞİM

Kendisini, Stevi Jobs veya Elon Musk gibi gördüğünü, dünyayı değiştereceğine inandığını belirten Koyun, kendisi başaramazsa başka birinin başaracağını, Almanya ve Avrupa’yı dijital dünyaya kendisinin veya kendisi gibi „deliler“in açacağını anlattı.

Alman Meclisi’ni, büyük Alman şirketlerini dijital olarak koruyan İstem Koyun, „1978’de geldiğim Almanya’da bilgisayar yüksek mühendisliği okudum. 1986 yılında KOBIL’i kurdum. 1994’te Türkiye’de kullanılan Akbil’i yaptım. 2011’de dünyayı değiştirmek istediğimiz ürünü geliştirmeye başladım“ dedi.


 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam