Korona Virüste Türkiye'nin yatak doluluk haritası!

ÇORUM 17 Eylül 2020 13:35
Videoyu Aç Korona Virüste Türkiye'nin yatak doluluk haritası!
A
a

Koronavirüsle mücadele'de Türkiye geneli hastanelerin yatak doluluk oranlarını açıkladı...

İşte Türkiye'nin yatak doluluk haritası!

İşte Türkiye'nin yatak doluluk haritası!
 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunu.

Günün tablosuyla birlikte, salgın süreciyle ilgili yaşanan gelişmeleri, aşı çalışmaları ve alınması gereken tedbirleri yine kamuoyu ile paylaşan Koca, hastanelerin doluluk oranlarına ilişkin de bilgi verdi.

HASTANELERİN YATAK DOLULUK ORANI

Sağlık Bakanı, vaka sayılarının artışa geçmesiyle birlikte, hastanelerde yer bulunmadığı yönündeki iddiaları boşa çıkararak, Türkiye'nin hastanelerindeki yatak doluluk oranlarını gösteren bir harita paylaştı.



Çorum’da Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ise yoğun bakım doluluk oranı %69,84. Çorum, Türkiye’de yoğun bakım doluluk oranında ilk 20 il arasına girdi. Sağlık Bakanı Koca ülke genelinde, ventilatör yani solunum cihazı doluluk oranının ise yüzde 33,6 olduğunu aktardı. Covid-19 vaka artışının en yüksek olduğu illerin sırasıyla Kayseri, Ankara ve Mersin olduğunu belirten Koca, son 3 günün verilerinin son hafta ile karşılaştırılması dikkate alındığında artış yaşanan ilin olmamasının son derece umut verici olduğunu kaydetti.

Bakanın aktardıklarına göre hasta sayısında azalış gösteren iller ise Artvin, Bartın ve Ardahan.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye genelinde yoğun bakım yatak doluluk oranlarını paylaştı. Bakan Koca'nın paylaştığı verilerde, en yüksek doluluk oranının yüzde 77,32 ile Bartın olduğu görülürken, sırasıyla Batman'da yüzde 76,4, Sakarya'da yüzde 76,33, Ordu'da yüzde 75,98, Samsun'da yüzde 75,74, Giresun'da yüzde 75,34, Hatay'da yüzde 74,92 doluluk oranının olduğu görülüyor.

EN YÜKSEK ORAN BARTIN'DA

Koca, açıklamasında, "Yoğun bakım yatak doluluk oranlarımızı görüyoruz. Karşılaştırdığımızda en dolu illerimiz yatak doluluk oranı, Bartın yüzde 77,32, Batman yüzde 76,4, Sakarya yüzde 76,33, Ordu yüzde 75,98, Samsun yüzde 75,74, Giresin Yüzde 75,34, Hatay yüzde 74,92. İzmir yüzde 72.5, Ankara yüzde 63.23, İstanbul ise yüzde 59.61 olarak görülüyor" ifadelerini kullandı.
VENTİLATÖR DOLULUK ORANLARI
Bartın dışında yüzde 60'ın üzerinde herhangi bir ilin olmadığını aktaran Koca, "(Ventilatör doluluk oranında) Bilecik yüzde 56,45, Amasya yüzde 56,11, Afyonkarahisar yüzde 55,73, Sakarya yüzde 53, 86, İzmir yüzde 51,4. Tablodan da görüldüğü gibi ventilatör doluluğu ile ilgili genel anlamda bir sorun olmadığı rahatlıkla söylenebilir ama yoğun bakım yatak dolduğunda il bazında yer yer sorunlar yaşanabilir onunla da ilgili zaten tedbirlerimizi alıyoruz." dedi.


 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam