Korona virüsü Çarşamba pazarını da vurdu!

ÇORUM 18 Mart 2020 14:05
Videoyu Aç  Korona virüsü Çarşamba pazarını da vurdu!
A
a

Özel Haber E.Şimşek Çorum/ Koronavirüs salgını Halk Pazarını da ürküttü. Pazarda alışveriş yapanlar korkuyor Satıcılar ise çaresiz kaldı. Çorum’da da vatandaşların toplu alanlardan uzaklaştığı gözlemlendi.Korona virüsüyle ilgili uyarıların ardından Çorum'un çeşitli yerlerinde kurulan semt pazarları boş kalıyor. Pazarcılar, satışların azaldığını söylüyorlar...


 
PAZARCI ESNAFININ KORONAVİRÜS ÖNLEMİ!..


Çarşamba Pazarında esnafların bir çoğunun eldiven takarak satış yaptıkları görüldü. Alışverişe gelen bazı vatandaşların da maske takması dikkatimizi çekti.Sağlık Bakanlığınca vatandaşlara korona virüs (Kovid-19) ilgili yapılan uyarıların ardından Çorum'un genelinde virüsten korunma amacıyla çeşitli önlemler alındı. Kalabalık ortamlara girmekten sakınan vatandaşlar da, İlimizin çeşitli yerlerinde kurulan semt pazarlarına gitmeyince genelde oldukça kalabalık olan pazarlar bomboş kaldı. Pazardaki satıcılar ve alış-veriş yapmaya gelen vatandaşlar ise maske ve eldiven takarak virüsten korunmak için önlem aldı. Pazar esnafı satışların yarıya yarıya düştüğünü belirtirken, en çok satılan ürünlerin başında patetes,soğan,portakal,limon,yeşilliklerin olduğu söylendi. 

“Vatandaş patates soğana hücum ediyor”

Müşterilerin genelde patates ve soğan aldığını belirten bir satıcı, “İşler yok denecek kadar azaldı. Korona virüsü salgınından sonra patates soğandan başka bir şey satılmıyor. Doktorlar patates soğan yiyin dediği için vatandaşlar patates ve soğana hücum ediyor, alıp stokluyor, diğer sebze meyveleri alan yok” dedi.

Satış yaparken sürekli kullandıkları eldivenlerin fiyatlarının virüs salgınından sonra fazlasıyla arttığını ifade eden başka bir satıcısı da, “Satışlar şu an için durgun, virüsten dolayı kimse pazara çıkmıyor. Bu nedenle satışlar hemen hemen yarı yarıya azaldı. Allah hepimizin yardımcısı olsun” dedi. Virüsten korunmak için pazara eldiven takarak gelen bir vatandaş ise, “Eldiven takarak önlemimi aldım. Pazara yeni girdim, dolaşıp bakacağım. Şu an için sadece patetes aldım” diye konuştu. Önlemini maske takarak alan bir başka vatandaş da “Pazarı dolaşacağız, ürünleri bakıp alabilirsek alacağız. Daha çok sebze ve meyve alıyoruz ifadesini kullandı.

Pazarın içinde kim ne taşıyor, birbirine temas çok fazla var. Tezgahlarda bulunan sebze meyvelere dokunan müşteriler-Parayla çıplak el teması kurmak gibi  bir çok yanlış uygulamalar var.Allah korusun insanların birbirine virüs bulaştırmasının tam yeri desek doğru söylemiş oluruz. En azından "Bir" Ay semt pazarlarının belediye tarafından kapatılması lazım diye düşünüyorum.Çünkü yalnızca devletin hükümetin  teyakkuza geçmesi ile,önlem alması ve uyarı yapması yetmiyor. Göz göre göre bu pazar ortamı yanlış arkadaş. Demedi demeyin vesselam...

 


 
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam