Çorum'da 112 Çağrı Merkezi'nde görevli doktor hayat kurtardı

ÇORUM 7 Ocak 2023 10:42
Videoyu Aç Çorum'da 112 Çağrı Merkezi'nde görevli doktor hayat kurtardı
A
a

Çorum’da çalıştığı iş yerinde silo içerisine düşmesi neticesinde solunumu ve kalbi duran işçi, 112 Acil Çağrı Merkezi’nde görevli doktorun verdiği talimatların iş arkadaşları tarafından uygulanmasıyla hayata döndürüldü. Çorum 112'nin müdahalesi dünyada sağlık literatüründe 6'ıncı vaka olarak kayda girdi...

TELEFON TALİMATIYLA HAYATA TUTUNDU!

DOKTOR TELEFONDAN TALİMAT VERDİ
İşçinin solunumunun durduğunu öğrenen Gödek, telefondaki şahsa sağlık ekipleri gelene kadar telefondan talimat vererek kalp masajı ve suni teneffüs yaptırdı. Telefonda verilen talimatlarla yeniden hayata döndürülen M.K., sağlık ekipleri tarafından olay yerinde yapılan ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı.
YAKLAŞIK 6 DAKİKA 40 SANİYE SUNİ TENEFÜS
Yaşanan olayı anlatan Dr. Cem Ali Gödek, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne gelen bir ihbarda fabrikada işçinin baygın durumda olduğunun bildirildiğini belirterek, “Çağrı karşılama yönlendirme personelinin yönlendirmesiyle beraber ekipler olay yerine ulaşana kadar yapılacak bir şey olup olmadığını değerlendirmek amacıyla görüşme bana yönlendirildi. Hasta yakınları ile yaptığım ilk görüşmede hastanın baygın olduğunu öğrenmem üzerine ilkyardımın ilk basamağı olan bak-hisset-dinle yöntemini uygulamalarını sağladım. Hastanın solunumun olmadığı, cilt bulgularının bozulduğunu görmem üzere ortamdaki hasta yakınlarına kalp masajını tarif ederek yapmalarını sapladım. Yaklaşık 6 dakika 40 saniye suni teneffüs ve masaj yapılan hasta olay yerine ulaşan ekipler tarafından daha sonra hastaneye kaldırıldı.



#hitittvnet
#Çorum
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam