Korona'da en son Mayıs sonu, Haziran başı gibi

Güncel 17 Nisan 2020 12:53
Videoyu Aç Korona'da en son Mayıs sonu, Haziran başı gibi
A
a

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüsün tamamen kontrol altına alınması ve bitmesi süreci ile ilgili, "Tedbirler konusunda herhangi bir gevşeme olmazsa biz bunu Mayıs sonu, Haziran başı gibi bitiririz. Ama herhangi bir gevşemede virüsle ilgili dalgalar tekrar görülebilir" dedi...


 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, koronavirüsün kontrol altına alınma süreciyle ilgili konuştu.

Yamanel, "Fakat bu izolasyon önlemlerine, evde kalmaya, sosyal mesafeyi korumak ve maske takmaya bağlı. Eğer biz bunları yaparsak, tedbirlerde gevşeme olmazsa bunu mayıs sonu, haziran başı gibi bitiririz. Fakat bunu yapamazsak, tedbirler halkımız tarafından daha az gerçekleşirse bu süreçler uzayacaktır" dedi.

Prof. Dr. Yamanel, "Bu virüsü kontrol altına almışlardı fakat önlemler o ülkelerin halkları tarafından göz ardı edilmeye başlandı ve ikinci dalgayı gördüler. Bu durum bizde tamamen halkın duyarlılığına bağlı. Eğer izolasyon önlemlerini devam ettirebilirsek ikinci dalgayı görmeyiz fakat bir gevşemede mutlaka virüsle ilgili dalgalar yeniden görülebilir" diyerek konuştu.

'Sokağa çıkma yasağına olumlu bakıyoruz'

Yamanel, şunları ekledi:

"Sokağa çıkma yasağına Bilim Kurulu olumlu bakıyo. Çünkü havaların ısınmasıyla vatandaşların cumartesi-pazar günleri daha fazla dışarı çıkma olasılığını öngördüğümüzden bu karar alındı. Sokağa çıkmayı ne kadar azaltırsak o kadar az temas olur ve bu virüse karşı o kadar başarılı olabilir

Aşı çalışmaları normalde 1-1.5 yıl sürüyor. Fakat böyle durumlarda bu süreler daha aşağıya çekilebilir. Ben aşı konusunda çok umutluyum. Fakat aşıdan önce şu an izolasyon tedbirleri aşımız yerine geçmekte. Bunu vurgulamak istiyorum" dedi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam