KİT çalışanlarının kadroya geçme şartları neler?

Ekonomi 31 Ekim 2018 09:24
Videoyu Aç KİT çalışanlarının kadroya geçme şartları neler?
A
a

KİT'lileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 2019 Yatırım ve Fİnansman Programı'yla ilgili yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında KİT'lilere müjde verildi.

KİT çalışanı on binlerce kişi gözünü hükümetten gelecek olan kadro müjdesi haberine çevirdi. Kamu kurumlarında çalışan yaklaşık 1 milyon taşeronun kadroya geçmesinin ardından Kamu İktisadi Teşebbüsleri'nde (KİT) çalışanların durumlarının ne olacağı merak ediliyordu. Ancak geçtiğimiz gün KİT'lileri yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. 2019 Yatırım ve Fİnansman Programı'yla ilgili yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında KİT'lilere müjde verildi. Peki ama KİT'liler ne zaman kadroya geçecek? Hangi KİT çalışanları kadroya alınacak? KİT çalışanlarının kadroya geçme şartları neler? İşte KİT'liler ile ilgili son gelişmeler.

SINAVLA ALINACAK
Kararda kadroya geçişle ilgili şöyle denildi
"KİT ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılanlardan, 4 Aralık 2017 itibarıyla en az 2 yıl çalışmış ve halen çalışanlar, yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde, görev yaptıkları teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir."

KİT işçilerine yapılacak sınav, daha önceki kadro çalışmasında belirlenen esaslarla aynı olacak. Kararda ayrıca yeni alınacak personelle ilgili bazı yenilikler sıralandı. Buna göre; 2018'de ayrılan personel sayısının en fazla yüzde 75'i kadar personel atanabilecek. 2019'da emekli yeni personel istihdamı yapılmayacak. İlaveten atanacak personel sayısı, 2018'de ayrılan personel sayısının yüzde 50'sini geçemeyecek.

✔Kamu haklarından mahrum bulunmamak,✔ 18 yaşını doldurmak,✔ En az ortaokul mezunu olmak,✔ Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,✔ Açtıkları davalardan ve/veya icra takiplerinden feragat edeceğine dair yazılı beyanda bulunmak,✔ İş sözleşmelerinden dolayı herhangi bir hak ve alacak talebinde bulunmayacağını ve bu haklarından feragat ettiğine dair yazılı bir sulh sözleşmesi yapmayı kabul ettiğini yazılı olarak beyan etmek.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam