TL'ye Güven ve İstikrar artacak!

Ekonomi 21 Aralık 2021 07:11
Videoyu Aç TL'ye Güven ve İstikrar artacak!
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kabine Toplantısı'nın ardından ekonomiye ilişkin yaptığı açıklamaların ardından dolar yüzde 22,3 değer kaybederek 13,354'e kadar geriledi.Kompradorlar, spekülatörler, faiz bağımlısı sermaye ve diğer bütün kapitalist sömürü odaklarına karşı işçisi, esnafı, tüccarı ve yattımcısı birlikte hareket eden bir toplum olursak kazanacağız. Herkes kazanacak.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘TL’yi güçlendirecek önemli kararlar açıkladı. Bundan sonra isteyen vatandaşlar TL mevduatlarını dövize endeksleyebilecek. ‘TL’deki kazanç dövizden düşükse devlet o günkü kura göre farkı ödeyecek.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Kurdaki dalgalanmaları durdurmak için yeni araçların devreye alınacağını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'İnsanlarımızın bankadaki TL varlığını, mevduat kazancı kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak. Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL'den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.' dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamaların ardından dolarda sert bir düşüş izleniyor. Akşam saatlerinde 18 liranın üzerini gören dolar kuru 13 lira seviyesinin altına geriledi.

Erdoğan, Bakanlar Kurulu sonrası yaptığı açıklamada kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunulduğunu açıkladı.Buna göre kur getirisi mevduat kazancının üstünde ise aradaki fark doğrudan tasarruf sahiplerine ödenecek ve bu kazanç stopaj vergisinden muaf tutulacak.

Böylece tasarruf sahiplerinin ellerindeki parayı TL'de tutmaları sağlanmaya çalışılacak. Erdoğan'ın bu açıklaması sonrası döviz kurlarında hızlı bir gerileme yaşandı.Açıklamalar öncesinde 18,3674 ile zirvesinden işlem gören dolar/TL, konuşma sonrası hızla düşüşe geçti ve yüzde 22,3 değer kaybederek 13,354'e kadar geriledi.

Gün içinde 20 liranın üzerine çıkan euro 17 liranın altına sarktı. Saat 21.30 itibariyle dolar 14.76, euro ise 16.84 liraya geriledi. TL'nin dolar karşısındaki kazancı yüzde 10'u aştı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam