Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi

Politika 22 Nisan 2022 12:38
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu'nun evinin elektriği kesildi
A
a

Şubat ayında elektrik zamlarını protesto için faturalarını ödemeyeceğini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, evinin elektriğinin kesildiğini açıkladı.



 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 2022 yılı başında elektrik fiyatlarına yapılan yüksek zamlardan sonra Twitter hesabından bir video paylaşarak protesto başlattı.

Kişisel bir protesto olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, yapılan zamlar geri alınana kadar faturasını ödemeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu'nun fatura protestosu

Bu protestoyu destekleyenler kadar bunun bir isyana teşvik olduğu değerlendirmeleri de yapıldı.

Konu etrafında dönen tartışmalarda en merak edilen şey ise Kılıçdaroğlu'nun elektriğinin kesilip kesilmeyeceği sorusu oldu.

Bu sorunun cevabı bugün, Kılıçdaroğlu tarafından açıklandı.

"Elektriğimizi kesmişler"

CHP Lideri, yine Twitter'dan paylaştığı video ile evinin elektriğinin kesildiğini açıkladı.

Kılıçdaroğlu videoyu, "Eşimden az önce haber geldi, bugün elektriğimizi kesmişler. Buna maruz kalan milyonlar için çıktım bu yola. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı değildir. Bir direniştir. Eylemim ülkenin karanlıkta kalan ailelerine, çocuklarına ses olmak içindir." notu ile paylaştı.

Kılıçdaroğlu videoda ise, "Hepinizin malumu milletimiz çok zor günlerden geçiyor. Hanelerin belini büktüler. Enerjiye yaptıkları zamlar 3 yılda yüzde 400'ü aştı. Geri çekin zamları dedim çekmediler. Oysa enerji temel bir insan hakkıdır. 2021 yılında toplam 3 milyon 449 bin 344 abonenin elektriği kesildi. Size çektirilen çileye bakın. Faturamı ödeyebilirim ama bu nasip-kısmet uğruna verilen kavgada yerimiz belli olsun istedim. Halil İbrahim sofrasına ben de oturmak istedim. Ödemedim. Ödeyemeyenlerin sesi olmak istedim." diye konuştu.

3 aylık faturasının tutarı bin 30 lira

Diğer yandan Kılıçdaroğlu'nun protestoyu başlattığı günden itibaren ödemediği 3 faturanın tutarının ise bin 30 lira olduğu öğrenildi.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam