Kılıçdaroğlu'nun avukatının bahsini ettiği 650 milyon lira

Politika 10 Mayıs 2021 10:07
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu'nun avukatının bahsini ettiği 650 milyon lira
A
a

Şimdi bu soruyu soran muhalefetin, kendisine yöneltilen "650 milyon nerede?" sorusuna da aynı şeffaflıkla cevap vermesi gerekiyor. "Elinizdeki belediyeleri hain akademisyenler için neden söğüşlediniz? Daha hangi belediyede kaç milyon lira vurgun yaptınız" sorusuna cevap vermesi gerekiyor...

MUHALEFET  YAPMAYI  BECEREMEYEN  AHLAKSIZ  SİYASET!..

İktidara dürüstlük ve siyasi namus dersi vermeye çalışan muhalefetten de aynı dürüstlüğü beklemek sanırım hakkımız.
Peki bu soruların cevabı gelir mi? Hiç sanmıyorum!..
Şimdi bakın arkadaşlar.
Muhalefet son birkaç aydır iktidara haklı olarak, "128 milyar dolar nerede?" sorusunu sorup duruyor. Haklı olarak diyorum çünkü yetimin hakkını sormak muhalefetin işidir. İktidarın görevi de bu soruya cevap vermektir.
Ki bu soruya gerek Cumhurbaşkanı gerek Maliye ve Hazine Bakanı ve gerekse Merkez Bankası Başkanı defalarca cevap verdi. Yetmedi, CHP'li İhsan Kesici ile bazı muhalifler de verdi. Gelinen noktada hepsi, "Bahsi edilen para birilerinin cebine girmedi" sonucuna vardı.
Şimdi bu soruyu soran muhalefetin, kendisine yöneltilen "650 milyon nerede?" sorusuna da aynı şeffaflıkla cevap vermesi gerekiyor. "Elinizdeki belediyeleri hain akademisyenler için neden söğüşlediniz? Daha hangi belediyede kaç milyon lira vurgun yaptınız" sorusuna cevap vermesi gerekiyor...
Nerede bu paralar?
Son aylarda sipariş üzerine iş yapan bazı anket şirketleri ardı ardına araştırma sonuçları yayınladı. Yayınladıkları sonuçlarda, "AK Parti'nin oyu yüzde 30'un altına düştü. Vatandaş Erdoğan'dan umudu kesti" diye algı oluşturdular.
"Peki AK Parti'den ve Erdoğan'dan umudu kesenlerin oyları nereye gidiyor?" sorusuna ise şu cevabı verdiler:
"Muhalefetin, yani Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 55'lere, 60'lara ulaştı. CHP'nin oy oranı ise yüzde 24-26 bandına yükseldi!"
Sonra...
Sonra bazı muhalif kanallara bu haberleri pas ettiler. Halk TV, KRT, Tele-1 gibi kanallardan bahsediyorum. Onlar da bu sonuçları aldı, yüzde yüz doğruymuş gibi millete yutturmaya çalıştı.
Bu anketleri gören, bu haberleri izleyen herkes şaşkın bir şekilde, "Yahu sonuçlar bu doğru mu? AK Parti bu kadar erimiş olabilir mi? Muhalefet ne yaptı da oy oranını bu kadar yükseltti?" diye sorarken beklenmedik bir gelişme yaşandı.
Yüce Allah'ın işi işte!..
Geçtiğimiz hafta Cumhuriyet Halk Partisi'nin ve partinin lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun avukatlığını yapan Mustafa Kemal Çiçek, partiden istifa etti. Hem de herkesin sorduğu sorulara üç satırda cevap vererek gitti.
İstifa dilekçesinde parti yönetimine seslenerek:
"Partinin kasasında bulunan 650 milyon lirayı nereye harcadınız? Bu paranın ne kadarını manipülasyon yapsınlar diye hangi anket şirketlerine verdiniz? Hangi kanalları bu parayla beslediniz?" Hangi parti yetkililerinin kişisel ihtiyaçlarını bu paradan karşıladınız? diye sordu.
Aslında burada "650 milyon lira nereye gitti?" sorusundan ziyade, "650 milyon lira nereden geldi?" sorusuna da cevap aramak gerekiyor.
Çünkü CHP'nin devletten aldığı hazine yardımı yanılmıyorsam 111 milyon küsur lira. Geriye kalan 540 milyon lira hangi kaynaklardan geldi?
Birazdan bunu da ihtimaller dahilinde anlatacağım. Ama önce şu anket şirketlerinin hangileri olduğunu bir karara bağlayalım.
Aslında ben bu anket şirketlerinin hangileri olduğunu avucumun içini bildiğim gibi biliyorum. Sizin tahmin etmeniz çocuk oyuncağı gibi bir şey...
Son bir yılda CHP'nin oylarını yüksek, çok yüksek, en yüksek noktada gösteren anket firmalarının hangileri olduğuna bakın. Düne kadar AK Parti'ye yakınmış gibi görünerek nemalanmaya çalışan bu anket şirketlerinin hangi zaman diliminde nasıl sonuç değiştirdiğine bakın. Kimler olduğunu üç aşağı beş yukarı tahmin edersiniz.
Gelelim Çiçek'in, "Paralar hangi “yağdaş” kanallara aktarıldı?" sorusunun cevabına. Umarım, "Bu kanallar hangisi?" diye sormazsınız.
Gülerim çünkü!..
Sahi siz, Halk TV, KRT, Tele-1, Cumhuriyet, Sözcü gibi yayın organlarının nereden beslendiğini düşünüyorsunuz?
Yahu CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun geçtiğimiz aylarda partili belediyelere, "Şu şu şu isimli kanallara ve gazetelere destek olun" diye resmi yazı göndermedi mi? Bu resmi yazı medya organlarında yayınlanmadı mı?
Daha neyin cevabını istiyorsunuz ki?
Gelelim Kılıçdaroğlu'nun avukatı Mustafa Kemal Çiçek'in sorduğu en can alıcı soruya...
"Hangi parti yetkililerinin kişisel ihtiyaçlarını bu paradan karşıladınız?" diye sormuştu ya, ondan bahsediyorum.
Gençler hatırlamaz ama ben hatırlatayım. Anayasa Mahkemesi 2012 yılında CHP içinde yapılan yolsuzlukları araştırırken şu sonuca varmıştı:
"Parti harcaması gibi gösterilen sakız, sucuk, iç çamaşırı gibi harcamalar hazinenin partiye verdiği para üzerinden yapılmak suretiyle CHP içinde parti içi yolsuzluk yapıldığı anlaşılmıştır."
Yani anlaşılacağı üzere adamlar o dönemde donunu bile partinin parasıyla almıştı.
Üzerinden 10 yıl geçtikten sonra anlaşılıyor ki bu gelenek pek bozulmamış. Hazinenin verdiği paralar yine bazı partililerin özel harcaması için harcanıyormuş.
Bir başka konu...
CHP'li Aykut Erdoğdu'nun partisine bağlı belediyeleri haraca bağladığını geçtiğimiz hafta öğrendik.
Beyefendi, "Türkiye Kürtlere yönelik kıyım yapıyor. BM acilen müdahale etmeli" diyen 1200 küsur hain akademisyen için belediyelerden para topluyormuş meğer. Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla her birinin maaşını da 5 bin TL olarak belirlemiş.
3 yıl boyunca bu hainlere paralar belediyeler üzerinden ödenmiş.
Kamuoyu bundan haberdar olmasın diye de Aykut Erdoğdu'nun banka hesap numarası kullanılmış. Yani paracıklar Erdoğdu'nun şahsi banka hesabına aktarılmış.
Bunu ben söylemiyorum ha, sakın yanlış anlaşılmasın. Aykut Erdoğdu belediyelerden para tırtıkladığı whatsapp yazışmaları ortaya çıkınca kendisi Twetter üzerinden bu paraları aldığını kendisi tek tek itiraf etti.
Belediyelerin hain akademisyenlere aktardığı paranın boyutunu size şöyle basit bir çarpım tablosu ile anlatayım.
1200 akademisyen, 5 bin lira maaş aldığına göre, belediyelerin kasasından aylık 6 milyon lira para çıkmış. 3 yıl maaş aldıklarına göre 6 milyon lirayı 36 ay ile çarpın lütfen...
216 milyon liracık para eder!
"Katil TC" diyenlerin cebine giren para bu!
Kılıçdaroğlu'nun avukatının bahsini ettiği 650 milyon lirayı da üstüne koyduğunuzda 860 milyon lira para. Bir de bunların devleti yönetirken ne yapacağını ne kadar yolsuzluk ve vurgun yapacağını varsayın.


Türkiye Gazetesi Süleyman Özışık
#Çorum
#hitittvnet
Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam