Kılıçdaroğlu'nun: En büyük hayalim başbakan olmak

Politika 30 Mart 2015 18:04
Videoyu Aç Kılıçdaroğlu'nun: En büyük hayalim başbakan olmak
A
a

"Bugün itibariyle hayaliniz nedir?" sorusuna, Kılıçdaroğlu"En büyük hayalim Başbakan olmak. Başbakan olursam özel hayatımda, yaşamımda elde ettiğim başarıları toplumsal olarak da Türkiye'ye yaşatmak istiyorum" yanıtını verdi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "En büyük hayalim Başbakan olmak. Başbakan olursam özel hayatımda, yaşamımda elde ettiğim başarıları toplumsal olarak da Türkiye'ye yaşatmak istiyorum" dedi.
 

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox Tv Haber'de gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"Bugün itibariyle hayaliniz nedir?" sorusuna, Kılıçdaroğlu, "En büyük hayalim Başbakan olmak. Başbakan olursam özel hayatımda, yaşamımda elde ettiğim başarıları toplumsal olarak da Türkiye'ye yaşatmak istiyorum" yanıtını verdi.

Temiz siyasetin herkesin ortak arzusu olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "Gazetecilerin hapse girmediği bir Türkiye, ben gerçekleştirmeye talibim. Düşünceyi özgürce açıklama, ben gerçekleştirmeye talibim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir Türkiye, ben gerçekleştirmeye talibim. Yoksulluğu bu ülkenin tarihinde sıfırlamak 4 yıl içinde, yoksul hiç kimse olmayacak. Gerçekleştirmeye talibim. Emekliye iki aylık ikramiye. Gerçekleştirmeye talibim" dedi.

"Paralel yapıyla işbirliği yok"

"CHP'nin paralel yapıyla işbirliği yaptığı" iddialarının sorulduğu Kılıçdaroğlu, şu yanıtı verdi:

"Bir; herhangi bir işbirliğimiz yok. İki; devletin içinde paralel bir yapı asla olmamalıdır. Devletin bir yapısı vardır. Çıtası Anayasada vardır. Cumhurbaşkanı, bakanlar kurulu, yasama, yargı, yürütme, bunların nasıl çalışacağı, devletin saydamlığı, Sayıştay, nasıl kamu harcamalarını denetleyecek. Bunlar, ana çatı budur. Onun dışında paralel bir yapı oluşturmak asla ve asla doğru değil. Soru şu; 12 yılda iddia ettikleri paralel yapıyı kim oluşturdu? CHP iktidarda değil, kendileri iktidarda. 'Bizi kandırdılar" diyor. Devleti yöneten adam 'beni kandırdılar' dediği andan itibaren o koltuktan ayrılması lazım. Neden? Senin istihbaratın var. Devleti en iyi sen bilirsin, atamaları sen yaptın, ben yapmadım ki. Valiyi ben tayin etmedim. Kaymakamı ben tayin etmedim. Emniyet müdürünü ben tayin etmedim. Genel müdürü, müsteşarı, müsteşar yardımcısını ben tayin etmedim. Tayin eden kim? Sensin."

"Çözüm Süreci"ne ilişkin bir soruya Kılıçdaroğlu, "İki taraf da samimi değil. Bakın samimi olsa, HDP samimi olsa ya da işte onların temsil ettiği misyon samimi olsa çözüm sürecinin birinci maddesi 'yüzde 10 seçim barajını kaldırın' derler" diye yanıtladı.

Anadolu Ajansı

Kaynak : Anadolu Ajansı
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

Çorum'un En Güvenilir Siyasetcisi Kim?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam