Kemal Derviş hayatını kaybetti

Asayiş haber 8 Mayıs 2023 18:41
Videoyu Aç Kemal Derviş hayatını kaybetti
A
a

Türkiye'nin krize sürüklendiği yıllarda ekonomiyi kurtarması ümidiyle 2001 tarihinde Bülent Ecevit Hükümetinin Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı olarak göreve getirilen Kemal Derviş'in hayatını kaybettiği açıklandı...

Türkiye, AK Parti iktidarı öncesi 2001'de yaşanan ekonomik krizle birlikte Kemal Derviş'in adını duydu.

Derviş, 2001 krizi sonrası dönemin koalisyon hükümeti tarafından ekonominin başına getirildi. Bir dönemin simge isimlerindendi: Yaşamını yitirdi

Ekonomi Bakanlığı görevinin ardından bir süre de CHP'de milletvekilliği yapan Derviş, uzun yıllardır gözlerden uzak bir hayat sürüyordu. Kemal Derviş ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Parkinson tedavisi görüyordu

74 yaşındaki Derviş'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Derviş'in uzun süredir Parkinson tedavisi gördüğü de gelen bilgiler arasında.

Kemal Derviş kimdir?

Kemal Derviş, 10 Ocak 1949'da İstanbul'da dünyaya geldi. Babası Türk, annesi Alman olan Kemal Derviş, İngiltere'de bulunan Londra Ekonomi Okulu'ndan mezun oldu.

Derviş, daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'nin Princeton Üniversitesi'nde de doktora eğitimi aldı.

1973-1976 yılları arasında da Bülent Ecevit'e danışmanlık hizmetinde bulundu. Bunun yanında ODTÜ'de de öğretim üyeliği yaptı. 1978'de de Dünya Bankası'na girdi.

Siyasi kariyeri

3 Mart 2001 tarihinde de ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı vazifesine getirildi. Daha sonra İsmail Cem ve Hüsamettin Özkan ile birlikte Yeni Türkiye Partisi'nin kuruluş çalışmalarına katıldı. Fakat bu partiye katılmayarak CHP'den milletvekili adayı oldu.

2005'te milletvekilliğinden istifa etti

2002 yılında yapılan Türkiye genel seçimlerinde de CHP'den İstanbul milletvekili seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne girdi. 9 Mayıs 2005 tarihinde de görevinden istifa ederek Birleşmiş Milletler'in kalkınma programı başkanlığına atandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam