.jpg)
Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, The Wall Street Journal'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hedef alan bir yazı kaleme aldı.
Bolton yazısında, Batı'nın Türkiye'deki muhalefete yardım etmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın durdurulabileceğini söyledi.
Bolton konuya ilişkin, " Batı'nın, Türkiye'deki muhalefetin yaklaşmakta olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde başarı şansı elde etmesini sağlamaya yardım etmek için cesur bir adım atması halinde Erdoğan'ın durdurulma şansı söz konusu." diye yazdı.
Bolton ayrıca, muhalefetin kampanyasını etkili şekilde sürdürmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı birlik olması gerektiğini de belirtti.
"Muhalefet desteklenmeli: Erdoğan'ın durdurulma şansı söz konusu"
Buna göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimde yenilgiye uğratılabileceğini yazan Bolton, "Erdoğan'a karşı koyulmazsa işler daha da kötüye gidecek." ifadelerini kullandı. Öte yandan John Bolton, son dönemde Türkiye karşıtı açıklamalarıyla dikkat çekiyor.
'Erdoğan seçilirse Türkiye'nin NATO üyeliği düşürülsün'
Öyle ki Bolton geçtiğimiz günlerde de Erdoğan'ın seçimi yeniden kazanması durumunda, Türkiye'nin NATO üyeliğinin düşmesini istemişti. Eski ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimini de desteklemişti.
Bolton, Türkiye'de 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimiyle ilgili olarak, “Cumhurbaşkanı Erdoğan devrilirse gözyaşı dökmem. O'nun ABD'nin dostu olmadığını biliyorum.” diyerek açıkça darbecileri desteklemişti.
Darbecilere destek verdi
Darbe girişiminin yaşandığı akşam Fox'a katılan Bolton, Türk ordusuna anayasayı koruma yetkisi verildiğini söylemiş ve şöyle konuşmuştu:
“Burada Türkiye'nin geleceği söz konusu. Darbe başarılı olursa Erdoğan'ın Osmanlı halifeliğini yeniden yaratma, Ortadoğu'da yeniden baskın güç olma ve Türkiye'yi İslamcı yöne çevirme çabaları başarısızlığa uğrar.”
Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...
Çorum'u Tanımayanlar, Arca Çorum FK'yı da Anlayamaz!
Elvan Simsek
O Gün Beni Darp Edenlere Susanlara Hakkımı Helal Etmiyorum
Elvan Simsek
Kâbus bitti
Ahmet Kekeç
Berat Albayrak Neden Hedef?
Ersoy Dede
Gökten Ağır Zehirden Acı!
Yüsra D.Büyükcebeci
Bir CHP’linin itirafları: Kaybettiğimiz seçimdir
Sabiha Doğan
Hoşlansanız da olacak, hoşlanmasanız da olacak!
Ahmet Kekeç
ÇORUM DÜNYA'CA ÜNLÜ BİR ŞEHİR
Prf. Dr. İlknur TAŞ
DÜNYA’DA TÜRK HEKİMLERİ VE BAŞARI ÖYKÜLERİ
Esra Öz
Galatasaray Başakşehir’i 3-2 Devird…
ARCA Çorum FK’ya Protokolden Moral …
Çağlar Söyüncü ARCA Çorum FK’da!
Çorum’da 70 Yıl Sonra Tarih Yeniden…
MB: Rezervleri 188,2 Milyar Dolara …
Motorine 8,24 TL Dev Zam! Litre Fiy…
Akif Manaf’a Sanat ve Barış Ödülü
Çorum’da Çöp Kamyonundan Düşen 2 Be…
Çorum’da Sporun Gündemi Başladı! Ço…
Çorum’da Bıçaklı Kavga: 1 Kişi Yara…
Çorumlu Furkan Doğru Milli Takımda!…
TİMBİR’e "Temiz İnternete Hizmet Öd…
Prof. Dr. Arif Ersoy Vefatının 6. Y…
Çorumlu Genç Muhtar Teknede Dünyaev…
Çorumlu Paşa Ahmet Çörekçi Hayatını…
Çorum FK’dan Dünya Çapında Hamle: M…
Çorum Dolmabahçe'de 6-2'lik Ağır Ya…
Çorum Belediyesi'nden Üniversite Öğ…
Çorumlu İkizlerin İlginç Hikâyesi
Beşiktaş – ARCA Çorum FK Maçı Bugün…
SON DAKİKA
HAVA DURUMU
ANKET