Kasım 2021 Türkiye'nin Nabzı Araştırması

ÇORUM 9 Aralık 2021 19:59
Videoyu Aç Kasım 2021 Türkiye'nin Nabzı Araştırması
A
a

Erken seçim tartışmaları gündemdekini yerini korurken, kamuoyu araştırma şirketleri art arda veri paylaşmaya başladı.Metropoll Araştırma Kasım 2021 Türkiye'nin Nabzı araştırması kamuoyuna açıklandı.Ankete katılan katılımcılar, “Bu pazar milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?” sorusunu yanıtladı...






 

Metropoll anket kimin?

Metropoll Araştırma Merkezi sahibi Özer Sencar'dır. Özer Sencar 9 Mayıs 1947 tarihinde İzmir'in Ödemiş ilçesinde doğmuştur. İlkokul ortaokul ve liseyi Ödemiş'de okuduktan sonra Ankara'da 1966 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ne kaydoldu. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TÜBİTAK bursunu kazanarak yüksek öğrenimini sürdürdü. 1970 yılında üniversite eğitimini bitirdi.Tarım Bakanlığı Uşak Zirai Mücadele ve Karantina Müdürlüğü'nde kısa bir süre çalıştıktan sonra Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin 28 Şubat 1971 tarihinde açmış olduğu sınavı kazanarak aynı fakültenin Tarla Bitkileri Bölümü'ne asistan olarak girdi. 1976 yılında doktorasını tamamladı.

1979 yılında Atatürk Üniversitesi tarafından bir yıl süreyle A.B.D. Michigan Eyaleti Michigan State Üniversitesi'nde araştırma ve inceleme yapmak üzere görevlendirildi.1982 yılında doçent oldu. 1986 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Tokat Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri Bölümüne doçent olarak atandı ve Tarla Bitkileri Bölüm Başkanlığı görevine başladı. 1992-1994 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektör Yardımcılığı, 1993-1996 yılları arasında Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlığı görevinde bulundu.

Özer Sencar, Metropoll Araştırma Merkezinin kurucusudur ve başkanı olarak görev yapmaktadır. Prof.Dr.Özer Sencar evli ve iki çocuk babasıdır.

 

Metropoll'den yeni anket: MHP yüzde 7'yi geçemedi

Metropoll'den yeni anket: MHP yüzde 7'yi geçemedi


 

www. hitittv.net. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra şekilenen oy oranları, akıllara MHP'nin anketlere yönelik tepkisini getirdi.Diğer bir Partide Yeniden Refah Partisi sorusunun  sorulmadığı veya ankette yer verilmediğini  tahmin ediyoruz...

HDP, MHP'NİN İKİ KATI

Öyle ki; terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin oy oranı yüzde 12,8 seviyesindeyken MHP'nin oy oranı yüzde 6,6 seviyesinde olduğu görüldü.

BU PAZAR SEÇİM OLSA

Gelen cevaplar ise şöyle sıralandı

AK PARTİ: 34,3

CHP: 22,6

İYİ PARTİ: 14,9

HDP: 12,8

MHP: 6,6

DEVA: 2,9

MEMLEKET: 2

SP: 1,5

DİĞER: 2,5

 

metropoll_6697


 

MHP: OYLARI GERÇEK RAKAMLARIN ALTINDA GÖSTERİYORLAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, kamuoyu araştırma anketlerine ilişkin geçtiğimiz günlerde şu açıklamayı yapmıştı:

"Toplum mühendisliğiyle MHP'nin oylarını gerçek rakamların çok altında göstererek seçmen eğilimlerini başka partilere akıtmak isteyen fonlanmış ve ideolojik bazı anketlerin aksine, partimize yönelik teveccühün belirgin surette arttığı tespit edilmiştir. Şüphe yok ki MHP; önceki seçimlerde olduğu gibi, umutlarını partimizin oy kaybına bağlayanları hayal kırıklığına uğratacak, CHP ve yancılarını destekleyen kamuoyu araştırma şirketlerini 2023 Haziran'ında da ters köşeye yatıracaktır. Elbette MHP'nin bir ayı aşkın süredir sürdürdüğü siyasi faaliyetler dolayısıyla yalnızca arızalı muhalefet cephesinin demokrasimizin işleyişiyle bağdaşmayan politikaları üzerinde durulmamış, Cumhur İttifakı olarak Türkiye yararına atılan ve gelecekte atılacak adımlar da dile getirilmiştir."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam