İYİ Parti'de FETÖ kavgası büyüyor

Politika 20 Ekim 2020 18:10
Videoyu Aç İYİ Parti'de FETÖ kavgası büyüyor
A
a

İyi Parti'de Kılıçlar çekildi.İYİ Partili Ümit Özdağ, İYİ Partili İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddiasına Genel Başkan Meral Akşener, 'Bunları diyenler yalancıdır' cevabını vermişti.


Bunun üzerine açıklama yapan Özdağ, 'Operasyon arayanlar son iki kongredeki kirli tezgahları kurgulayanlara ve bombanın pimini ilk çekenlere baksın' yanıtını verdi...

Önceki akşam Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge'ye konuk olan Ümit Özdağ, Meral Akşener'in politikalarını eleştirirken partinin HDP'ye yakınlaştığını; İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu'nun FETÖ'cü olduğunu iddia etmişti.

Özdağ'ın açıklamaları İYİ Parti'de deprem etkisi yaratırken İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Kavuncu iddiaları sert bir dille yalanladı.

"Bunu söyleyen yalancıdır"

İYİ Parti lideri Akşener de Kavuncu'nun Özdağ hakkında suç duyurusunda bulunacağını duyururken "Biz partimize bir saldırının olacağını bekliyorduk elbette. Çünkü araştırma şirketlerinde 13-15 sonuçlarını bulunca, kış kışlığını yapar ama şimdi bakacağız duruma" diye konuştu.

"Bu çok büyük bir yalandır, söyleyen de yalancıdır."

"Bombanın pimini çekenlere baksınlar"

Akşener'in açıklamalarına tepki gösteren Özdağ, şu yanıtı verdi: İYİ Parti içerisinde operasyon arayanlar İYİ Parti'nin son iki kongresinde kirli tezgahları kurgulayanlara, işbirlikçilerine ve bombanın pimini ilk çekenlere baksınlar.

1_108

Ümit Özdağ için ihraç talebi iddiaları

Anadolu Ajansı'na konuşan Ümit Özdağ, "İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü" söyleminin ardından partisinin İstanbul'daki 39 ilçe başkanının partiden ihraç edilmesi için imza verdiği iddialarıyla ilgili açıklamada bulunurken şu ifadeleri kullandı; ''Olanları sadece izlediğini belirten Özdağ, "İlgilendiğim bir şey değil. Milletvekillerinde prosedür böyle işlemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum."

İYİ Partili Özdağ: Partimdeyim, bir yere gitmiyorum​
 

 İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben burada devam ediyorum' dedi.

Ümit Özdağ, "İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu FETÖ'cü" söylemi sonrasında partisinin İstanbul'daki 39 ilçe başkanının partiden ihraç edilmesi için imza verdiği iddialarına açıklamada bulundu.

Olanları sadece izlediğini ifade eden Özdağ, "İlgilenmiyorum. Milletvekillerinde prosedür böyle işlemiyor. Ben partimdeyim bir yere gitmiyorum. İYİ Parti, iyi bir partidir ve ben İYİ Parti'de devam ediyorum" dedi.

İYİ Parti'nin 2. Olağan Kurultayı'nda "oy verilmeyecekler" listesi iddialarıyla yaşanan tartışma sonrasında 3 haftadır partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Grup toplantısına katılmayan tepkili milletvekillerinden İsmail Koncuk teşkilatların böyle bir talepte bulunmasının, bunun yerine getirileceği anlamı taşımadığını söyledi.

Koncuk, şunları söyledi:

"Divana gelir, Genel Başkan değerlendirir. Soruşturmaya dönüşmesi için Genel Başkanın Merkez Disiplin Kuruluna yönlendirmesi lazım, 'Soruşturmayı başlatın' diye. Şu an böyle bir durum yok. Birileri başvurmuştur, başvurabilir. Ama her başvuru disiplin soruşturması haline gelecek diye bir durum yok. Herhangi bir üyemiz başvurabilir, talepte bulunabilir."


 

 

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam