İskilip'in Unutulan lezzetleri tarihi konakta buluştu

ÇORUM 27 Haziran 2019 22:58
Videoyu Aç İskilip'in Unutulan lezzetleri tarihi konakta buluştu
A
a

İskilip Çatalkara Konağının işletmeciliğini Aynur Çeşmeci'nin, üstlendiği Kaleboğazı Mahallesi, Dibeklik Sk. No:10, 19400 adresinde olan Çatalkara Konağı İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan,Belediye Başkanı Ali Üslük,Ak Parti ilçe başkanı Mustafa Lek,tarafından kurdelası kesilerek hizmete girdi...


İskilip Çatalkara Konağı hizmete girdi
 

E.Şimşek Özel haber: İskilip Belediyesi tarafından ihale edilen Çatalkara'yı İskilip'li hanımağa tuttu. İskilip'e özgü yöresel yemeklerin yapılacağı mekan 26*06*2019 Çarşamba günü açıldı.İskilip'i keşfetmek için 5 nedenden biri olacak Çatalkara Konağı şimdiden arananlar listesine girdi bile...


İSKİLİP ÇATALKARA KONAĞI  YÖRESEL YEMEKLERİYLE HİZMETE GİRDİ.

İskilip Belediyesi tarafından ihale edilen Çatalkara'yı İskilipli iş kadını Aynur Çeşmeci tuttu.İskilip'e özgü yöresel yemeklerin sunulduğu belediyenin tarihi konakta açtığı restoranda  unutulmaya yüz tutmuş birçok yöresel yemeklerini misafirlerin beğenisine sunuluyor. İskilip Kaymakamı Bayezit Bestami Alkan,Belediye Başkanı Ali Üslük,Çatalkara Konağının, restorasyon çalışmalarından sonra tarihi ve kültürel değerlerin yaşatıldığı bir mekan haline getirildiğini söylediler.Çorum'un İskilip ilçesi, Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun anısına açılan Çatalkara Konağı, dolması, tahta oymacılığı, Hitit izleri ve doğasıyla alternatif rotalar arayan tatilciler için sürprizlerle dolu yeni bir mekan oldu.
Geçmişte kullanılan tarihi eserlerin de sergilendiği Çatakara konağının,tarihi özelliğine uygun şekilde bahçesine geleneksel motife uygun şekilde yapılan  yörenin tarihi yüzü ve unutulmaya yüz tutmuş lezzetleri yaşatılıyor​.

 İşletme sahibi Aynur Çeşmeci, yöresel yemekler sunmaya gayret ettiklerini belirterek, şöyle konuştu:

"İskilip Dolması, Yanıç,Katmer, Mantı,köfte, Yaprak sarma,Serpme Kahvaltı gibi unutulmaya yüz tutmuş yemeklerimizi yeniden gün yüzüne çıkarıp halkımızın ve dışarıdan gelen misafirlerin hizmetine sunmaya çalışıyoruz. 2019 yılında burası hizmete girinceye kadar dışarıdan gelen misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz bir yer yoktu. Konak, hizmete girdikten sonra çok büyük bir açığı kapatarak, yöresel yemeklerimizin yaşatılmasına katkı sunduk. Dışarıdan gelenlerden çok büyük bir ilgi var. Zaman zaman rezervasyon yapmakta, taleplere yetişmekte zorlanıyoruz. Halkımızın da geçmişe dönük lezzetleri tatmak için buraya gelmesi de onlar için bir avantaj oluyor." İskilipli gençlerin canlı müzik taleplerinide yerine getirerek beğenilerine sunduk dedi. 



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam