HDP Eş Başkanı Cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi!

Politika 1 Şubat 2023 21:20
Videoyu Aç HDP Eş Başkanı Cumhurbaşkanı adayı için tarih verdi!
A
a

HDP’nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakından cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili açıklama geldi. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, cumhurbaşkanı adaylarını, şubatın ilk haftası kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

"13 ŞUBAT ÖNCESİ AÇIKLARIZ"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs tarihini açıklamasının ardından adaylık açıklaması için gözler muhalefet kanadına çevrildi.

6'lı masada bulunan partilerin genel başkanları son olarak 13 Şubat'ta Saadet Partisi'nin ev sahipliğinde bir araya gelecek. Ortak adayın ise toplantı sonrası açıklanması bekleniyor. 6'lı masada aday konusunun CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun duyurduğu tarihte de netleşmeme ihtimali olduğunu aktaran Ali Babacan cumhurbaşkanı adayını 13 Şubat'ta belirleme niyetinde olduklarını ancak bunun bir hafta ya da 10 gün uzayabileceğini belirtti.Öte yandan gözler Emek ve Özgürlük İttifakı'na çevrildi. Aday belirsizliğine ilişkin açıklama, HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'dan geldi.Pervin Buldan, adaylarını Millet İttifakı'ndan önce açıklayacaklarını belirterek, "13 Şubat öncesi açıklarız. Muhtemelen şubat ayının ilk haftası olur" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam