Hak-İş Bakan Müezzinoğlu'na taşeron işçilerle ilgili çağrı yaptı

Ekonomi 6 Temmuz 2017 20:18
Videoyu Aç Hak-İş Bakan Müezzinoğlu'na taşeron işçilerle ilgili çağrı yaptı
A
a

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Bakan Mehmet Müezzinoğlu'na taşeron işçilerle ilgili çağrı yaptı.

200 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu iş sözleşmesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımı ile düzenlenen törenle imzalandı. 

"TAŞERONLARIN SÖZLEŞMESİNİ İMZALAMAK İSTİYORUZ"

Taşeron işçiler konusuna değinen Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Özellikle 2014'den bugüne kadar sonuçlandıramadığımız, yasasını çıkarmamıza rağmen belirsizliklerin devam ettiği taşeron işçi konusu konfederasyonumuzun en önemli gündemi olmaya devam ediyor. Taşeron işçilerin çerçeve sözleşmesini de imzalamak istiyoruz" diye konuştu.

"Taşeron işçilik konusunun nihayete erdirilip kamuda istihdam edilmesi şeklindeki taleplerimizin de önümüzdeki süreçte en üst düzeyde dikkate alınarak, bu konunun da Türkiye’nin çalışma ortamının gündeminden kaldırılmasını istiyoruz" diyen Arslan, "Yine geçici mevsimlik işçilerin 5 ay 29 gün olan çalışma sürelerinin iş ve işletmelerin ihtiyacı doğrultusunda daha da arttırılabileceği üzerinde çalışmıştık. Bu modelin de hayata geçirilmesi için destek bekliyoruz" dedi.

Kaynak : Haber10.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam