Gözler YSK'da! İstanbul için ne karar verecek?

Politika 17 Nisan 2019 17:18
Videoyu Aç Gözler YSK'da! İstanbul için ne karar verecek?
A
a

YSK'nın olağanüstü itiraz mesaisi dün itibariyle başladı. AK Parti İstanbul'da seçimlerin iptali için dün 3 valiz dolusu belgelerle YSK'ya gelerek olağanüstü itiraz dilekçesini sunmuştu. MHP de İstanbul ve Maltepe seçimlerinin iptali için YSK'ya olağanüstü itirazda bulundu. AK Parti'nin itirazı sonuçlanmadan İl Seçim Kurulu'ndan tepki çeken karar geldi. Ekrem İmamoğlu'na mazbat.

Türkiye 31 Mart'ta yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti ancak İstanbul'daki seçim sonuçlarına yapılan itirazlar nedeniyle süreç halen sonuçlanamadı.

AK Parti, İstanbul genelinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz hakkını kullandı.

Siyasi partilere tanınan olağanüstü itiraz hakkı, 26 Nisan 1961'de kabul edilen ve 2 Mayıs 1961 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Türk siyasi hayatına girdi.

298 sayılı Kanun'un 130. maddesi, "birleştirme tutanaklarının düzenlenmesinden sonra 7 gün içinde seçimin neticesine müessir olaylar ve haller sebebiyle itiraz edilebileceğini" hükme bağlıyor.

Bu maddeye göre, AK Parti'nin olağanüstü itirazı erken yaptığı eleştirileri gündeme geldi. Ancak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, bu sürenin, başvurunun son kısmını belirlemek için konulduğunu, YSK'ye bundan önce de bu şekilde olağanüstü itiraz geldiğini, YSK'nin de "bunun zamanı değil, kabul etmiyorum" demediğini açıkladı.

AK Partinin bu başvurusunun ardından gözler Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) çevrildi.
Kaynak : Takvim
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam