Gaziantep'de Sokak Düğününe canlı bombalı saldırı

Yaşam 21 Ağustos 2016 00:01
A
a

Gaziantep kent merkezinde Sokak düğününe canlı bombalı saldırı düzenlendi. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildi. Patlamanın yaşandığı yerin yakınında bulunan madeni para ise akıllara, patlamanın şiddetini arttırmak için kullanılmış olma ihtimalini getirdi.Korkunç saldırının şiddeti ise gün ağardıktan sonra ortaya çıktı.

Gaziantep’te 30 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından oluşan hasar patlamanın şiddetini gözler önüne serdi.​

Gaziantep kent merkezinde bir düğün salonuna bombalı saldırı düzenlendi. Valilik, saldırıda 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin yaralandığını açıkladı. 

Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Gögü tanıkları aniden çok şiddetli bir patlama meydana geldi. Nasıl gerçekleştiğine bir anlam veremedik ve hemen olay yerine geldik. Kan gövdeyi götürüyor. Bu saldırıları kim gerçekleştiriyorsa hepsi hain" dedi.

Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu. 

RTÜK, terör saldırısına ilişkin geçici yayın yasağı getirdi.
 

VALİLİK: 30 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gaziantep Valiliği, Şahinbey ilçesindeki terör saldırısında 30 kişinin hayatını kaybettiğini, 94 kişinin ise yaralandığını bildirdi. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:

Şahinbey İlçemiz Beybahçe Mahallesinde bugün saat 22.50 sıralarında bir düğüne yapılan bombalı saldırı sonucu 30 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 94 vatandaşımız yaralanmıştır. Menfur terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.

Haince düzenlenen terör saldırısı ve bu saldırıyı yapanları lanetle kınıyoruz.

Kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi adına Valiliğimizce yapılacak açıklamalar haricindeki haberlere itibar edilmemesini önemle istirham ediyoruz.

Aziz milletimizin başı sağ olsun.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, resmi Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Fatma Şahin, açıklamasında "Kime hizmet ettiği belirsiz teröristler Gaziantep'ime saldırdı. Başımız sağolsun. Sayın Valimiz net bilgileri verecektir. Gaziantep halkı bu acı olay karşısında itidalli davranacak, kışkırtmalara gelmeyecek, terörün amacına hizmet etmeyecektir.

Şerefsiz teröristler Gaziantep'te tam 4 yıl önce 10 hemşehrimizin şehit edildiği saldırının yıldönümünde saldırdı. Allah belalarını versin." ifadelerini kullandı.


Gaziantep'teki sokakta organize edilen düğünde meydana gelen terör saldırısında yaralanan vatandaşlar, ambulanslarla hastanelere sevk edildi. Alınan bilgiye göre, merkez Şahinbey ilçesi Akdere Mahallesi'ndeki bir sokakta organize edilen düğüne, kimliği belirlenemeyen kişi veya kişilerce terör saldırısı düzenlendi. 

Patlama, nedeniyle yerine çok sayıda ambulansla polis ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler, yaralıları kentteki hastanelere kaldırdı.

Polis ekipleri ise, olay yerinde toplanan vatandaşların dağılması için uyarılarda bulundu.

GAZİANTEP VALİSİ YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA

Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, kent merkezindeki bir düğünde bir terör saldırısı meydana geldiğini, yaralananlar olduğunu bildirdi.

Yerlikaya, yaptığı açıklamada, Şahinbey ilçesine bağlı Akdere Mahallesi'ndeki bir düğün salonuna terör saldırısı düzenlendiğini söyledi.

Olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildiğini ifade eden Yerlikaya, "Menfur terör saldırısı nedeniyle yaralananlar oldu" dedi. 

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam