FİTNE KAPILARINI KAPATAN KONUŞMA

Politika 5 Mayıs 2016 15:05
Videoyu Aç FİTNE KAPILARINI KAPATAN KONUŞMA
A
a

Başbakan Davutoğlu: Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin. Başbakan Davutoğlu, dün akşam Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Beştepe'de yaptığı görüşmenin ardından açıklamada bulundu.

Başbakan Davutoğlu: Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin

AK Parti'nin olağanüstü kongre takviminin netleştirildiği MYK toplantısı sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "AK Parti'nin 22 Mayıs'ta kongreye gideceğini ve kendisinin aday olmayacağını açıklayan Davutoğlu, "Benim tercihim değildi, ortaya çıkan bir zaruretti. AK Parti milletvekili ve neferi olmaya son ana kadar devam edeceğim. Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin. Son nefesime kadar Cumhurbaşkanımızla vefa ilişkimi sürdüreceğim." dedi.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak her birinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum. 

28 Ağustos 2014 tarihinde kurucu liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'dan bu kutsal görevi devraldım. Kurucu karizmatik liderden sonra AK Parti'de tek istifa yaşanmadı.

Aziz milletimin hizmetinde olmak benim için gurur vesilesi olmuştur.

Bugün geldiğimiz bu noktada birlikte bir muhasebe kanaatlerimizi paylaşma niyetindeyim.

Başbakanlık dönemimde hiçbir yatırım yarım kalmamıştır.

20 aylık süreci 3'e ayırabiliriz. Partiler, kurucu karizmatik liderlerden sonra bir boşluk doğar ve gözden düşerler. Benim bu dönemde en önemli hedefim partimin birliğini korumaktı. Canla başla çalıştım, milletim şahittir.

Benim AK Parti Genel Başkanlığım döneminde bu partiden tek bir istifa yaşanmamış ve yapısından hiçbir şey eksilmemiştir. Bu önemli bir meydan okumaydı. Bu başarıyı herhalde görürler. Bu konuda bütün arkadaşlarıma teşekkürümü bir borç diliyorum.

İkinci hedefim ülkeyi seçime götürmekti. Paralel yapı faaliyetleri, Suriye gibi hususlar seçim konsunda meydan okumaları beraberinde getiriyordu. 62. hükümetimiz 7 Haziran seçimlerine ülkeyi götürdü. 

Bir diğer hedef bütün yatırımların eksiksiz sürdürülmesi ve ekonomik istikrarın muhafaza edilmesi. Başından bulunduğum bakanlar kurulu dönemlerinde hiçbir yatırım geri kalmamıştır. 

İKİNCİ DÖNEM

İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Türkiye demokrasi tarihinin en kritik dönemiydi. 7 Haziran - 1 Kasım arası. Puslu havayı seven bütün çakallar ortaya çıkmıştı. Başınızı dik tutun dedim. 

7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran'da seçim neticeleri dolayısıyla başımızı dik tuttuk. Bu dönemde verdiğim bir söz de bu ülkeyi bir saniye dahi hükümetsiz bırakmamak adınaydı.

Her şey sizin huzurunuzda yaşandı. Hiçbir kararı almakta tereddüt etmedik. Zor bir dönemdi. Geçici hükümetin en radikal kararları alması gereken bir dönemdi. Terörle mücadele kararıydı bunun bir tanesi. 

"İLK ALDIĞIMIZ KARAR VAATLERİMİZİ HAYATA GEÇİRMEK OLDU"

1 Kasım seçimlerine tahriklere rağmen suhuletle gittik ve kimsenin tartışmadığı bir netice ortaya çıktı. Yüzde 85 katılım ve yüzde 49.5'la gelen yeni AK Parti iktidarı. 4 yıllık bir hukuk oluşmuştu ve biz çerçevesini çizdik.

İlk aldığımız karar vaatlerimizi 3 ayda hayata geçirmek oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak söylüyorum, hesap makamında olan bir vatandaş olarak tüm vaatlerimizi yerine getirmiş olmanın onurunu yaşıyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Meclis grubumuza teşekkürü bir borç bilirim. 

Sivil ve özgürlükçü bir anayasa için temel oluştu. Terörle mücadele kapsamında operasyonlar başladı. 

Bu dönemde bir başka husus ekonomik istikrar temin etmekti. Son aylardaki veriler herhalde herkesin önünde var. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir.

Bu dönemde dış politikamızın temel sütunlarında güçlendirmeler yapmak için büyük çaba sarfettik. 

AB'nin vize muafiyeti için verdiği tavsiye kararı ülkemize hayırlı olsun. Her cephede üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik.

"HİÇBİR ŞAHSİ MÜDAHALEM OLMAMIŞTIR"

Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan modeli idi. Ben gayret ettim. Cumhurbaşkanımız emanetçi bir başbakan istemiyorum demişti. Doğru. Ben çalıştım. Hiçbir yerde herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında dahi şahsi bir müdahalem olmamıştır. Kurumlarımızın normal işleyişi biçiminde olmuştur. 

"KONGRE 22 MAYIS'TA"

Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. 22 Mayıs tarihinde Olağanüstü Kongre'ye gitme kararı aldık. 

"NEDEN BÖYLE BİR KARAR ALDIM?"

Neden siz 6 ay önce yüksek oy almışken kongrede aday olmamayı düşünüyorsunuz diye sorabilirsiniz. Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Neden böyle bir karar aldım? 

Hakettiğim an gelmedikçe peşinde koşmadım, mevki ve makam talep etmedim. Görevlerimin hiçbirisini ben talep etmedim. Lobi yapmak niyetinde bulunmadım. Kongrede aday değilim; Mutabakatla Genel Başkan seçildim; mutabakat olmayan bir yerde yeniden aday da olmam.

"KİMSEYLE PAZARLIK YAPMADIM"

Benim için en güçlü insan kendisi ile barışık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. Kimseyle pazarlık yapmadım. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. İnandığımı da savunmaktan geri kalmadım.

"KONGREDE ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM"

Kongrede aday olmayı düşünmüyorum. AK Parti tartışmalardan uzak olmalı. AK Parti'nin kaderi artık AK Parti'nin kaderi değildir, Türkiye'nin kaderidir.

"KUTLU DAVAYA ZARAR VERECEK HİÇBİR ŞEY YAPMAYACAĞIM"

 Yaptığım istişareler neticesinde refik değişmesindense genel başkan değişmesinin hayırlı olacağını düşündüm. Bu kutlu davaya zarar verecek hiçbir şey yapmayacağım.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR"

Cumhurbaşkanımızla son çeyrek asırda birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan da Gurur duydum. Onur duydum. Cumhurbaşkanımız ile insani ve kardeşlik hukukumuzu gözeteceğim, asla spekülasyon yapılmasına müsade etmem.

Hiç kimse benim ağzımdan Cumhurbaşkanımız aleyhinde tek bir söz duymayacak. Cumhurbaşkanımın onuru benim onurumdur. Onun ailesi benim ailemdir.

Son nefesime kadar Cumhurbaşkanımızla vefa ilişkimi sürdüreceğim. Cumhurbaşkanımızla kardeşlik hukukumuz hakkında kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin.

İKİ ÖZEL TEŞEKKÜR

AK Parti'nin gençlik kollarına özel bir mesajım var. Partimizin geleceğinin teminatı AK Parti gençlik kollarıdır. Gençlerin miting meydanlarında AK Gençlik burada hocasının yanında mesajına bende hep sizinle birlikte istişare etmeye devam edeceğim.

Bir diğer teşekkürüm kadın kollarımıza. Bugün her zamankinden daha çok sizin nezaketinize ihtiyacımız var. 

Tertemiz oylarınız dolayısıyla sizlere hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Konyalı seçmenlerime hitap etmek istiyorum. 

"SON ANA KADAR AK PARTİ NEFERİYİM"

AK Parti milletvekili ve neferi olmaya son ana kadar devam edeceğim.

AK Kadrolara teşekkür ediyorum. Şimdi birlik vaktidir. Bugüne kadar önünüzdeydim. Bundan sonra içinizdeyim.

Tüm seçmenlerimden haklarını helal etmelerini istiyorum. Kimseye sitem, öfke, kırgınlık taşımıyorum. Ben herkese hakkımı helal ediyorum.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam