EYT'de tarih belli oldu! Ocak'ta başlıyor

ÇORUM 13 Aralık 2022 09:08
Videoyu Aç EYT'de tarih belli oldu! Ocak'ta başlıyor
A
a

EYT düzenlemesine ilişkin AK Parti'den açıklama geldi. Üst düzey bir AK Parti'li yönetici, 'EYT düzenlemesi takvimi Meclis'te ocak ayında başlayacak' dedi. Düzenleme ocak ayında ele alınsa da yürürlük tarihi 1 Ocak 2023 olacak..

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili düzenleme için geri sayım sürüyor. Düzenlemeye ilişkin takvimin nasıl olacağına yönelik AK Parti'den açıklama geldi. Üst düzey bir AK Parti'li yönetici, "EYT düzenlemesi takvimi Meclis'te ocak ayında başlayacak" dedi.

1 OCAK'TAN İTİBAREN GEÇERLİ OLACAK

EYT düzenlemesi ocak ayında ele alınsa bile kapsama giren EYT'liler 1 Ocak 2023 itibarıyla emekli olabilecek. Düzenlemenin ocakta ele alınması bu durumu etkilemeyecek.

BİLGİN: EN KAPSAMLI DÜZENLEMEYİ YAPACAĞIZ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, geçen hafta TBMM Genel Kurulu'nda bakanlığın bütçe görüşmelerinde EYT düzenlemesine ilişkin açıklama yapmıştı.

"En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diyen Bakan Bilgin şu ifadeleri kullanmıştı: "Komisyonda, bugün yaş şartı olmasaydı haziran ayına göre ne kadar insan emekli olabilirdi onu açıklamıştım. 1 milyon 600 bine yakındı. Bugün bu sayı biraz daha yükselmiş bulunuyor. Ocak ayında biraz daha yükselecek. Dolayısıyla dediğim gibi, bütün verileri elimize alıp gerçekçi bir çalışma yapmamız lazım. Özel sektöre yansıyacak yükün, kamuya yansıyacak yükün hepsini ortaya çıkardıktan sonra tüm kamuoyuyla paylaşacağım."

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

EYT düzenlemesi 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları kapsıyor. 1999'daki düzenleme öncesi erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5400 prim günü, kadınlarda 20 yıl sigortalılık ve 5000 prim gününü tamamlayanlar yaşa bakmadan emekli olabiliyordu. Ancak 8 Eylül 1999'daki yasa sonrası emeklilik yaşı 58'e kadar yükseldi.

'YAŞ ŞARTI' TARTIŞMASI

EYT düzenlemesine ilişkin çalışmalar devam ederken son olarak yaş şartı tartışıldı. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında geçen hafta bir toplantı yapıldı. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati katıldı.

Toplantıda 'EYT'de yaş sınırı düzenlemesine gidilebilir' görüşü çıktı. Buna göre kadınlarda 48, erkeklerde 50 yaş sınırı gündeme geldi. Ancak yaş sınırı gelip gelmeyeceği konusunda net bir karar alınmadı. Düzenlemeyle ilgili çalışmalara henüz son şekli verilmedi. Çalışmanın tamamlanmasının ardından düzenlemenin ayrıntıları kamuoyuyla paylaşılacak.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam