6 milyon kişinin icra borçları siliniyor!

ÇORUM 26 Ağustos 2022 18:25
Videoyu Aç 6 milyon kişinin icra borçları siliniyor!
A
a

Dar gelirli vatandaşların icra ve haciz sorununu çözmek için yeni paket üzerinde çalışan ekonomi yönetimi düzenlemede sona geldi. İcra düzenlemesinin yeni ayrıntılarına göre, ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek. Toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak olan düzenleme ekim ayında meclise gelecek ve 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi olan dosyalar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı, dar gelirli 9 milyona yakın vatandaşın 30 milyar lira tutarındaki borçlarının tasfiye edileceğini önceki gün açıklamıştı.

Kabinede de değerlendirilen icra ve haciz sorunlarını çözecek pakete ilişkin ayrıntılar da ortaya çıkmaya başladı. Buna göre; ailelerin birden fazla icra dosyası kapsam dahilinde olabilecek.

9 MİLYON DOSYAYI KAPSAYACAK

NTV'nin haberine göre; düzenleme toplam 9 milyon dosyayı kapsayacak. 15 Ağustos 2022 tarihine kadar icra işlemi olan dosyalar kapsamda olacak.

2 BİN LİRAYA KADAR OLAN BORÇLARI KAPSIYOR

Yeni düzenlemeyle 2 bin liraya kadar olan borçlar icradan düşecek. Adalet, Hazine ve Maliye, Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlıklarının bir ay süresince teknik çalışmasını yürüttüğü yeni icra düzenlemesinin yasalaşmasıyla 2 bin liraya kadar olan borçları kapsayan icra dosyaları tasfiye edilecek.

DÜZENLEME NE ZAMAN?

Kanun değişikliği çalışmalarına Adalet Bakanlığınca başlandı, düzenlemenin yeni yasama döneminin 1 Ekim'de başlamasıyla Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine gelmesi bekleniyor.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam