Esad Türkiye ile işbirliğine açığız!

Dünya 12 Mayıs 2019 12:43
Videoyu Aç Esad Türkiye ile işbirliğine açığız!
A
a

Çarşamba günü makamında gündemle ilgili soruları cevaplayan Esad, Türkiye'nin önemli bir ülke olduğunu ve Suriye çıkarlarına uygunsa Erdoğan ile de görüşülebileceğini ifade etti...

 

2423rerggre

 

Türkiye için, Suriye'deki krizin çözümü çok büyük önem taşıyor. Bu konuda atılabilecek her adım ve yaşanan gelişmeler dünya coğrafyasının kaderinde büyük rol etkili oluyor.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Suriye'nin başkenti Şam'da önemli haberlerin olduğu, Çarşamba günü Esad'ın makamında ülkenin özel ve resmi medya temsilcileri ile ‘özel be basına kapalı' bir toplantıda buluştuğunu kaydetti.

Gerçekleşen bu toplantıda Esad'a dünyadaki ve bölgesel gelişmeler ile ilgili bütün güncel konular soruldu.

Türkiye ile ilgili soruları da cevaplayan Esad, dostları vasıtasıyla sorduğunu ifade eden Aydınlık gazetesi yazarı olan Mehmet Yuva, Esad'ın verdiği cevapları köşesinde duyurdu.

Türkiye'nin önemli bir ülke ve Türkiye ile iş birliğine açık olduğunu belirten Esad, Suriye çıkarlarına uygun ve egemenliğe helal gelmeyecekse Erdoğan'la da görüşülebileceğinin altını çizdi.

Türkiye tarafı ile sadece Rusya ve İran üzerinden görüşmediklerini kaydeden Esad, Türk ve Suri subayları, pek çok noktada buluştu ve görüştüğünü, bu görüşmelerin en önemlisi'nin Kesab'da gerçekleştiğini ifade etti.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam