Erdoğan Şeker Fabrikaları için Bu işleri yapacağız dedi

ÇORUM 11 Mart 2018 20:59
Videoyu Aç Erdoğan Şeker Fabrikaları için Bu işleri yapacağız dedi
A
a

Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Bu işleri yapacağız. Devletin sırtında yük ve zarar ediyor. Özelleştirme zararı önleyecek şekilde yapılacak...

Hürriyet Gazetesi Yazarı Nuray Babacan'a göre,önceki gün yapılan MKYK toplantısında, değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, hükümet olarak bir yandan vatandaşın güvenliğini sağlamak için mücadele ederken, diğer yandan ekonomik ortamı iyileştirmeye çalıştıklarını söyledi. Erdoğan, “Vatandaşın ekonomik durumu önceliğimiz. Vatandaşın cebini rahatlatacak adımlar atıyoruz ve atmaya devam edeceğiz” dedi.
İŞÇİ ÇIKARILMAYACAK
Cumhurbaşkanı, şeker fabrikalarının özelleştirilmesiyle ilgili tartışmalara da değinerek, “Bu işleri yapacağız. Devletin sırtında yük ve zarar ediyor. Özelleştirme zararı önleyecek şekilde yapılacak. 2002’den beri gündemimizde. Doğru olan bu. Burada çalışanların işten çıkarılması söz konusu olmayacak. İşçilerin çalışmaya devam etmesi teminatı ve taahhütname alınacak. Pancar üreticisinin mağdur edilmeyecek, çünkü fabrikalar kapanmayacak” dedi.
MUHALEFETİ SUÇLADI
Başbakan Yıldırım da şeker fabrikalarının kapatılacağı iddiasının, muhalefetin algı operasyonu olduğunu öne sürdü. Yıldırım, “Kimsenin zarar görmesini istemiyoruz. Fabrikalar kapanmayacak. Özelleştirilirken, bazı şartlar konulacak. Kimse işsiz kalmayacak. Bu şartları yerine getirmezlerse satmayız. Alırlarsa bu şartlarda alacaklar”dedi.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam