Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum

Asayiş haber 21 Haziran 2019 11:59
Videoyu Aç Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristbaşı Öcalan'ın HDP'ye gönderdiği seçimde tarafsız kalın çağrısını değerlendirdi. Erdoğan, güç-iktidar mücadelesi gördüğünü söyleyerek bu mesajı Demirtaş'a ve dağa verilmiş bir mesaj olarak yorumladı. Öcalan elindeki gücü onlara kaptırmak istemediğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Öcalan'ın çağrısına ilk yorum
 

"Orada onlarda iktidar mücadelesi var. HPD/PKK kanadında gerçekleşen bu savaş, Öcalan Demirtaş arasında iktidar savaşına doğru bir kayma gösteriyor. Bu süreçte Öcalan iktidarını bunlara kaptırmak istemiyor. Çok sert açıklamaları bulunuyor. Demirtaş'a hesap sormak, dağa hesap sormaya kadar. Onların kendisine ihanet ettiğini düşünüyor. İhanet sebebiyle de kesin tavırları var. Bu süreçte yaptığı açıklamada da, HDP'ye  eğer benim arkamda olan partiyse, kendi gücünü ortaya koymalı herhangi birinden yana değil de kendi tarafsızlığınızı ortaya koymalı gibi bir düşüncenin içinde. Öcalan dağa mesajını verdi." dedi.

"Cumhur ittifakının konuyla ilgisi yok"

PKK'nın kanadı CHP adayına destek sağlıyor. Bir kanadı daüçüncü yol diyor. Cumhur İttifakı'nın, Binali Bey'in bunlarla hiçbir ilgisi yok.

Burada bir liderlik mücadelesi mevcut. Öcalan Demirtaş'a mesaj veriyor. Ben burada Kürt kardeşlerimin istismarına üzülüyorum. 

Diyarbakır Belediyesi'nin önünde haftalarca ağlayan annelerin hepsi bana geldi onlarla dertleştim. Oyuna gelmeyin diyorum. PKK'nın desteğiyle terörden beslenen siyasi partiler ve yandaşlarına oylarınızı vermeyin.

Eğer hizmet ise Güneydoğu'da ve Doğu da bu hizmetleri getiren biz olduk. Onlar ne belediyeyle, ne partiyle sadece çukur açtılar.



 
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

sondakika SON DAKİKA
hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam