Erdoğan'dan Obama'nın gözünün içine baka baka: YPG ile mücadelemiz sürüyor dedi

Dünya 4 Eylül 2016 10:20
Videoyu Aç Erdoğan'dan Obama'nın gözünün içine baka baka: YPG ile mücadelemiz sürüyor dedi
A
a

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Obama Çin'de görüştü. Erdoğan Obama'dan Gülen'in iadesini talep ederken, Obama'nın görüşmenin ardından "ABD Türkiye'ye darbecilerin yargılanmasında destek verecek" açıklaması dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama görüştü.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ'nün elebaşı Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili olarak, "Darbe girişimi öncesi bu teröriste karşı hazırlanan dosya gönderilmiştir. 15 Temmuz'dan sonra hazırlanmakta olan dosyalar da yine ABD'den gelen heyete daha sonra teslim edilecektir. Onların da çalışmaları şu anda devam etmektedir. ABD Adalet Bakanlığından bir heyet gelmiştir. Şimdi de bizden yine Adalet Bakanlığından bir heyet aynı şekilde ABD'ye, hatta Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımız birlikte ABD'ye gidecekler orada da bu çalışmayı birlikte yapacaklardır" dedi.

Öte yandan görüşmenin ardından Obama'nın da, "ABD Türkiye'ye darbecilerin yargılanmasında destek verecek" demesi dikkat çekti.
ABD FETO'yu iade mi ediyor?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Barack Obama Çin'de görüştü.

Gülen iadesi, terör örgütü DAEŞ, PKK ve YPG'nin konuşulduğu görüşmeye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "DAEŞ'le ve YPG ile mücadelemiz kararlı bir şekilde sürmektedir. Temennimiz odur ki, güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın"sözleri damga vurdu.

Erdoğan, PYD'nin silahlı kolu olan ve PKK'nın bir bölümünü oluşturan YPG'yi ilk kez İngilizce telaffuz etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklaması şöyle:

"Tüm terör örgütlerine karşı aynı tavrı takınmak durumundayız. Çünkü terörizmin her türü kötüdür. Şu anda özellikle bölgemizde Suriye ve Irak’taki devam etmekte olan DAİŞ terör örgütü olan mücadelemiz, PKK, YPG ile mücadelemiz kararlılıkla devam etmektedir.

Temennimiz güneyimizde bir terör koridoru oluşmasın. Tabii FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak da çalışmalarımız hukuk çerçevesi içinde darbe girişimi öncesinde bu teröriste karşı hazırlanan dosyalar gönderilmiştir"

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam