Enflasyonu düşürmekte kararlıyız

Asayiş haber 16 Aralık 2020 16:05
Videoyu Aç Enflasyonu düşürmekte kararlıyız
A
a

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, '2021 Yılında Para ve Kur Politikası' tanıtım toplantısındaki sunumunda, 'Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalı. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız' dedi...

Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal, 2021 Para ve Kur Politikası metni tanıtım toplantısıyla göreve atandıktan sonra ilk defa kameralar karşısına geçti.

​Ağbal'ın açıklamaları şöyle:

"Fiyat istikrarı, sürdürülebilir büyüme, istihdam ve toplumsal refahın ön koşulu. Fiyat istikrarını sağlamak hepimizin ortak amacı olmalı. TCMB olarak biz bu amaca yürekten inanıyoruz ve enflasyonu düşürmekte kararlıyız.

Hedeflerimize ulaşmak için şartların gerekli kılınması halinde politika duruşumuzu daha sıkılaştıracağız. TCMB kurların düzeyini ya da yönünü belirleme amaçlı döviz alım ya da satım işlemi yapmayacaktır.

Para politikası 2021 yılında sade ve anlaşılır çerçevede oluşturulacak ve uygulanacaktır.

Dalgalı kur rejimi devam edecek, kurlar serbest piyasa koşullarında arz ve talep dengesine göre oluşacak. TCMB'nin nominal ya da reel bir kur hedefi bulunmamaktadır.

Enflasyonun ekonomimizi ve ülkemizi etkilediği maliyetler konusunda farkındalığın artırılması ve enflasyon hedeflerinin bütün paydaşlarca sahiplenilmesini önemli görüyoruz.

2021 yıl sonu yüzde 9.4 enflasyon hedefi bizim için elde edilmesi gereken ara hedef niteliğini taşıyor.

Hükumetle birlikte belirlenen yüzde 5 enflasyon hedefine bağlıyız. Bununla ilgili 2023 itibarıyla bütün merkez bankası araçlarını kararlı kullanarak güçlü bir politika koordinasyonu içinde bu hedefi yakalamak için olağanüstü bir çaba sarfedeceğiz."

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam