Emeklide Endüşük Maaş 5.500 TL'ye Olabilir!

ÇORUM 1 Ocak 2023 11:38
Videoyu Aç Emeklide Endüşük Maaş 5.500 TL'ye Olabilir!
A
a

Asgari ücret karşısında adeta eriyen endüşük 3.500 Tl emekli maaşının en az 5.500 TL! Enflasyon beklenti anketinden yeni ipucu geldi!..

  • Milyonların Ocak zammının belli olmasına artık sayılı gün kaldı. 3 Ocak günü açıklanacak enflasyon verileriyle memurların, emeklilerin zam oranı ortaya çıkacak.
Memurların, emeklilerin zammı için gözler 3 Ocak'a çevrilirken, enflasyon beklenti anketinden yeni ipucu geldi. Emeklilere enflasyona ilaveten refah payı gelecek.

ERDOĞAN’DAN YÜKSEK ZAM TALİMATI BEKLENİYOR

Kamupersoneli.net'de yer alan habere göre; Temmuz ayında yapılan zamlar ile birlikte rahat bir nefes alan emeklilere alım gücü daha da yükselmesi için Ocak ayında maaşlara dev zamlar yapılması bekleniyor. 6 aylık enflasyon doğrultusunda zam yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Temmuz zammındaki inisiyatifi gibi bir inisiyatif alarak maaşlara dev zam talimatı vermesi kuvvetle muhtemel olarak görülüyor.

TÜİK tarafından belirtilecek olan son 6 aylık enflasyon oranları ile birlikte emekli maaşlarına 2023 yılından zam yapılacak ve sadece emekli maaşlarına değil, ayrıca asgari ücretle çalışan vatandaşlar da tekrardan zam alarak yüksek maaşlar alabilecekler. Konu ile ilgili olarak Ocak ayında emekli maaşlara yüksek zamlar yapılması bekleniyor. Kulislerde konuşulan ve sızan bilgilere göre en düşük emekli maaşının 5.500 TL olmasının öngörüldüğü paylaşıldı.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

En düşük emekli maaşı 5.500 TL olursa diğer emekli maaşlarının da ciddi oranda artması bekleniyor. Bu zamlar ile emeklilerin rahat bir nefes alması hedefleniyor ancak maaşların net olarak ne kadar olacağı henüz kesinleşmedi. Ocak ayı emekli maaşı zammı için çalışmaların başladığı belirtilse de net bir açıklama yapılmadı.

Kaynak : www.hitittv.net
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam