DÜNYADA KÜRESEL GÜÇ TÜRKİYE OLMALI

Ekonomi 9 Mayıs 2013 00:35
A
a

Konferansta konuşan Soylu, dünyada dengelerin çok değiştiğini ve 20. yüzyılda hayal edilenlerin, 21. yüzyılda birer birer gerçekleştiğini söyledi. Türkiye internet konusunda küresel güç olmaya hazırlanıyor. Alan adları Türkiye'den de verilmeye başlanacak.

 Türkiye ekonomisinin dünya üzerindeki etkilerini anlatan Soylu,Hükümeti'nin çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
Dünyada 3 temel demokrasi dalgasının oluştuğunu vurgulayan Soylu, "Bunlardan birincisi 1848, Avrupa ve Amerika'da olandır. Avrupa'daki muklakiyetlerin, derebeyliklerin, meşruti bir takım organizasyonların, hükümetlerin, devletlerin yıkıldığı, demokrasinin kendisini hissettirdiği bir demokrasi dalgasıdır ve olanca derecede dünyada ciddi etkiler oluşturmuştur" dedi.

Soylu üçüncü demokrasi dalgasıyla ilgili olarak şunları kaydetti:

"Arap Baharı, Arap Uyanışı, Arap Devrimi diye nitelendirdiğimiz, Tahrir Meydanı'nda ortaya çıkan, bu da batının bir mühendisliğidir diye herkesi yanıltan, aslında öyle olmayan... Üçüncü demokrasi dalgası da önemli ölçüde Ortadoğu'da, Güney Afrika'da, Kuzey Afrika'da ortaya çıkan demokrasi dalgasıdır ve paylaşmak isterim ki yeni başlamıştır. Balkanlar, Avrupa, Orta Asya, Ortadoğu, Kafkaslar dahil bütün dünyayı etkileyecektir. Yeni uluslararası sistem oluşurken Ortadoğu'yu Afrika'yı, siz dün köle olarak nitelendirdiğiniz ülkeleri hala köle olarak değerlendirirseniz yanılırsınız. Her birisi aktif birer aktör ve her birisi aktif birer rol alan ülke haline gelmiştir. Artık onları istediğiniz gibi yönetemezsiniz."SÜLEYMAN SOYLU konuşmasına şöyle başladı ;Türkiye ekonımisi artık örnek alınmaya başladı,bölgemizde bir güçüz.Türkiye Ortadoğuya,Avrupaya,Güney Afrikaya üst seviyelerde ihraç yapıyor.Türkiye'nin IMF ye bocu kalmadı dedi.Birçok alanda küresel aktör olan Türkiye, inİnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu "ICAN" Türkiye'ye yatırım kararı aldı. İstanbul küresel internet merkezlerinden biri olacak.İnternet konusunda da dünya devi olmaya hazırlanıyor. İnternet alan adları Türkiye'den de verilmeye başlanacak.

İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu "ICAN" Türkiye'ye yatırım kararı aldı. İstanbul küresel internet merkezlerinden biri olacak dedi


YABANCI ŞİRKETLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Türkiye küresel bir adım atınca yabancı firmalarda Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldı. İlk adım İngiliz şirketlerden geldi. İngiliz firmaları Türk şirketlerini satın almaya başladı.

Alan adlarının Türkiye'den verilmeye başlanacak olması fiyatlara yansıyacak.

Acarer, bu konuda, "Yurtiçindeki alan adı konusu ICAN'in buraya gelmesinden bağımsız olarak. Hem ucuzlayacak hem hızlanacak" ifadesini kullandı.

Sistemin korunması için güvenlik üst seviyede olacak.

Bir katılımcının, Demokrat Parti'den AK Parti'ye geçişiyle ilgili sorusu üzerine Soylu, "AK Parti bugün tüm unsurlarıyla Demokrat Parti ne yapmak istemişse, rahmetli Özal ne yapmak istemişse, onun fevkinde işler yapmaktadır. Çok net... Ben, millet iradesinin egemen olduğu sürece bu milletin her noktaya rahatça gidebileceğini düşünen bir insanım. Tüm mücadelem bu. Millet kendine doğru bir siyasal ev buldu, ben de bu eve odun taşımakla mükellefim. Gelecekten siyaset adına bir beklentim söz konusu değil. Tek temel iddiam var bu millet kendi adamınıCumhurbaşkanı yaptığı günden itibaren benim de siyasetle ilgili meselemin önemli bir bölümü bitmiş demektir. Bu, tarihi bir dönüşümdür bu coğrafyada" ifadelerini kullandı.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam