Diyarbakır'dan Çorum'a şehit ateşi düştü

ÇORUM 10 Ağustos 2016 00:06
Videoyu Aç Diyarbakır'dan Çorum'a şehit ateşi düştü
A
a

Diyarbakır' İli KULP ilçesi Zeyrek mevkinde icra edilen Bayrak operasyonu esnasında 09.08.2016 tarihinde,saat 18:20 sıralarında İskilip İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Kadir Karaman(26)Yaşında şehit düşmüştür.

Çorum İskilip İlçesi Bayat nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman 26 yaşında evli .

Diyarbakır Valiliğince, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu PKK mensuplarına yönelik düzenlenecek operasyon nedeniyle Lice, Silvan, Kulp ve Hazro ilçeleri kırsalında yer alan 13 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Yasağın ardından başlatılan operasyonda, Kulp ilçesine bağlı Demirli köyü kırsalında güvenlik güçleri, teröristler ile yakın temas sağlamış ve çıkan çatışmada 3 asker yaralanmıştı. Helikopter ile Diyarbakır Asker Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan 2’si yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Hemşehrimiz Jandarma Uzman Çavuş Kadir Karaman (26) bu gün İkindi Namazından sonra İskilip’te toprağa veriliyor.
Diyarbakır’da düzenlenecek askeri törenin ardından Merzifon Askeri Havaalanına getirilecek olan şehidimizin naaşı ardından İskilip’e getirilecek. Şehidin babaevinde helallik alındıktan sonra İkindi namazına müteakip İskilip Ulu Cami’de kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek. Cenaze namazına siyaset ve bürokrasi dünyasından çok sayıda ismin katılması bekleniyor.

Şehit 2

ŞEHİTİN ACI HABERİ İSKİLİP’DEKİ AİLESİNE ULAŞTI

Uzman Çavuş Kadir Karaman´ın Bahabey Mahallesi Hayat Apartmanı 4 katta oturan  ailesine acı haberi İskilip Kaymakamı  Eyüp Kaykaç, İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma, ,İskilip Garnizon Komutanı Çetin Öcal, İskilip Jandarma Komutanı Üsteğmen Aykut Acar, İskilip AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Lek verdi. Apartmanın önünde duran 112 ambulansını görünce oğlunun şehit olduğunu anlayan Şehitin annesi Ayşe Karaman(50) ve eşi Serap Karaman  feryat etmeye başladı. Basın mensupları evin içine alınmazken, acı haberi duyan yakınları ve komşuları şehidin evine akın etti.

Acı haberi alan baba Nazif(55) ile anne Ayşe Karaman gözyaşlarına boğuldu. Sinir krizi geçiren şehidin annesi ve yakınlarına sağlık görevlileri müdahale etti. Çevredekiler teröre lanet yağdırırken, İskilip Belediyesine  ait itfaiye ekipleri şehidin oturduğu sokağa ve evinin balkonuna Türk bayrağı astı.
2 çoçuklu ailenin tek oğlu olan şehit Kadir Karaman liseyi dışardan okuyup 2 sene önce Uzman Çavuş olduğu öğrenilirken gecen sene Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 6 mahallesinde Asker ve polisin müşterek düzenledikleri operasyonda, güvenlik güçleri ile teröristler arasında sıcak çatışmalarda en önde çarpışan birliklerde görev yaptı.  Eşi 4 aylık hamile olan şehit Karaman'ın bacanağı jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen Ocak ayında Sur'da şehit olduğu belirtildi.

1 bucuk ay önce izin için İskilip´e gelen Şehit Karaman'ın 2 yıl önce evlendiği eşi Serap Karaman'ın da 4 aylık hamile olduğu, önümüzdeki hafta kızkardeşi Tuğba Karamanın düğünü için nedeniyle İskilip´te olduğu öğrenildi.
BACANAĞI DA GEÇEN OCAK AYINDA ŞEHİT OLDU
Şehit Uzman Çavuş Karaman'ın bacanağı Jandarma Uzman Çavuş Nuh Özdemir'in de geçen Ocak ayında Diyarbakır'ın Sur İlçesi'ndeki çatışmada şehit olduğu öğrenildi. 7 ay içinde iki şehit veren aile büyük acı yaşadı.
 
Şehitimizin cenazesi yarın Diyarbakır´da düzenlenecek askeri törenden sonra İskilip´e getirilecek.

 

http://goo.gl/DeGT3d     E.Şimşek
Diyarbakır' İli KULP ilçesi Zeyrek mevkinde icra edilen Bayrak operasyonu esnasında 09.08.2016 tarihinde,saat 18:20 sıralarında İskilip İlçesi nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Kadir Karaman(26)Yaşında evli şehit düşmüştür.


Erhan Şimşek Hitit'in fotoğrafı.
Erhan Şimşek Hitit'in fotoğrafı.
Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat
sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam