Diyanet İşlerine sözleşmeli 9500 personel

Ekonomi 2 Şubat 2019 07:39
Videoyu Aç Diyanet İşlerine sözleşmeli 9500 personel
A
a

Diyanet İşleri Başkanlığı, personel alımı için harekete geçti. Sözleşmeli Kuran kursu öğreticisi, imam hatibi ve müezzin kayyım pozisyonları olacak şekilde toplam 9 bin 500 personel alınacağını duyurdu...

Diyanet İşleri Başkanlığı internet sitesinde bulunuyor olan duyuruya göre, 3 bin Kuran kursu öğreticisi, 6 bin imam hatibi ve 500 müezzin kayyum olacak şekilde 9 bin 500 sözleşmeli personel alınacağını duyurdu.

2018 KPSS puanı esas alınacak

2018 KPSS puan sırası esas alınıp alım yapılacak olan adaylar, boş kadro sayısının 3 katı olacak şekilde sözlü sınava çağrılacaklar.

Başvuruda bulunacak kişilerin, 2018 KPSS (B) grubundan lisans mezunları için KPSSP124, önlisans mezunları için KPSSP123, ortaöğretim mezunları için ise KPSSP122 puan türü grubundan en az 50 puan almış olmaları gerekiyor.

Adaylar, 7-15 Şubat tarihi arasında, https://dibbys.diyanet.gov.tr/IKYS/Sinav/KurumDisi/ internet adresi aracılığıyla sınav başvuru programından 4-B sözleşmeli alımı sınav başvuru formunu dolduracaklar.

Bu formu doldurmuş olan adaylar, sınav başvurularını onaylatabilmek için isteniyor olan belgeler ile beraber, bir il veya ilçe müftülüğünde 7-15 Şubat 08.30-16.30 saatleri içerisinde şahsen müracaat edecekler.Personel alımları ile ilgili detaylı bilgi için Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesine ulaşılabilecek.

Kaynak : www.hitittv.com
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

hava durumu HAVA DURUMU
anket ANKET

YENİLENEN SİTEMİZİ NASIL BULUYORSUNUZ?

e-gazete E-GAZETE
arşiv HABER ARŞİVİ
linkler LİNKLER
  • http://www.hitittv.net Çorum'un Ulusal ve Yerel
  • İnteraktif haber sitesi
  • Sondakika Çorum Haberleri
duyurular DUYURULAR
Bu haber ilginizi çekebilir! Kapat

sol reklam
Önce çevre
Erdoğan reklam